“Vagnerietis” ar līdzdalībnieku noslepkavo sešus cilvēkus
Foto: sociālie tīkli. Igors Sofonovs izmantoja karu, lai tiktu brīvībā no cietuma.
Pasaulē
2023. gada 3. augusts, 09:37

“Vagnerietis” ar līdzdalībnieku noslepkavo sešus cilvēkus

Jauns.lv

Ciematā Karēlijā divās mājās atrasti nodurti pieci vīrieši un sieviete, ēkas aizdedzinātas, lai slēptu pēdas. Slepkavas tomēr drīz notverti, viens no viņiem bijis “Vagner” algotnis, savervēts cietumā karam pret Ukrainu.

Aizturētie Maksims Bočkarevs (37) un Igors Sofonovs (38) jau ir sodīti par smagiem noziegumiem – slepkavību, laupīšanu, izvarošanu, narkotikām. Sofonovs šopavasar atgriezies no kara Ukrainā, savos sociālo tīklu profilos viņš izvietojis foto militārajā formā un ar ieroci.

Slaktiņā Karēlijā nogalināts gados vecs vīrietis un viņa brālis, divi brāļi ar invaliditāti, viņu māsa un viesos atnācis pensionārs. Lemjot par drošības līdzekli, Sofonovs īpaši uzsvēra savu militāro pieredzi, klāstīja, ka frontē guvis ievainojumu, uz tiesneša jautājumiem atbildēja: “Tieši tā.” Abi slepkavas ir apcietināti, viņiem draud mūža ieslodzījums.

Algotņu bandas “Vagner” vadonis Jevgeņijs Prigožins paziņojis, ka no kara atgriezušies 32 000 bijušo ieslodzīto. Viņi visi saņēmuši Krievijas diktatora Vladimira Putina apžēlošanu. Prigožins atzinis, ka bijušie cietumnieki pēc atbrīvošanas pastrādājuši 83 noziegumus. Patlaban “Vagner” jaunu lielgabalgaļu cietumos nevervē, un esošajiem atļauts doties mājup.