foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video.
"Viņš nomirs" - Zelenskis paziņo, ka Putins neizturēs ilgu karu pret Ukrainu
Ukrainas prezidents intervijā Brazīlijas kanālam "GloboNews".
Pasaulē
2023. gada 1. augusts, 11:36

"Viņš nomirs" - Zelenskis paziņo, ka Putins neizturēs ilgu karu pret Ukrainu

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins neizturēs karu pret Ukrainu ilgāku laiku. Tā intervijā Brazīlijas kanālam "GloboNews" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai Ukraina varētu atkārtot Sīrijas likteni, kad Krievija veic "proxy war" gandrīz 30 gadu garumā, Zelenskis sacīja sekojošo:

"Putins nenodzīvos tik daudzus gadus. Tādā tempā, kādā viņš karo pret mums, viņš nav karojis Sīrijā. (... ) Viņš neizturēs. 30 gadus viņa nebūs, viņš nomirs - tas ir pilnīgi skaidrs. Bet arī 10 gadus viņš neizturēs. Viņš vairs nav tā figūra."

Tāpat Ukrainas līderis paziņojis, ka pašlaik frontē pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir pamesta visa Krievijas armija, taču tās kodolds jau ir iznīcināts. Šobrīd, uzskata Zelenskis, Kremlim ir nepieciešama pauze, lai uzkrātu resursus un gūtu politisko atbalstu "kaut kur pasaulē".

Viņš solīja, ka Kijiva to nepieļaus. "Ukraina rīkosies. (... ) Mēs neļausim viņiem kļūt tik stipriem, kādi viņi bija pilna mēroga kara sākumā," sacīja Zelenskis, ziņo "Meduza".