foto: AFP/Scanpix
Krievijas tūroperatori lūdzas atpūtniekiem neatcelt ceļojumus uz Krimu
Cilvēki atpūšas Melnās jūras pludmalē kūrortpilsētā Aluštā Krimas pussalā 2023. gada 18. jūnijā.
Pasaulē
2023. gada 19. jūlijs, 13:51

Krievijas tūroperatori lūdzas atpūtniekiem neatcelt ceļojumus uz Krimu

Jauns.lv

Krievijas tūroperatori lūdz atpūtniekus, kas dodas uz Krimu, nepieņemt lēmumus, "balstoties uz emocijām", jo pirmdien notikušais sprādziens uz Krimas tilta radīja haosu ceļošanai starp okupēto Ukrainas pussalu un Krieviju.

Simtiem automašīnu otrdien gaidīja, lai varētu šķērsot tiltu gan uz Krimu, gan no tās, un Krievijas atbalstītās amatpersonas mudināja autovadītājus braukt pa sauszemes ceļu cauri okupētajai Dienvidukrainai.

"Mums ir atcelti braucieni jūlija beigās un augustā," saskaņā ar Krievijas Tūrisma industrijas savienības informāciju sacīja Krimas tūrisma kompānijas Laspi vadītāja Jeļena Baženova. "Mēs skaidrojam tūristiem, ka atcelšana šajos datumos ir iespējama tikai ar soda naudām."

"Mēs [cenšamies] pārliecināt tūristus nepieņemt lēmumus, pamatojoties uz emocijām," sacīja Baženova. "Mēs sagaidām, ka tuvākajās dienās situācija normalizēsies."

Krima, kuru Krievija 2014. gadā nelikumīgi anektēja no Ukrainas, ir populārs Krievijas pilsoņu vasaras brīvdienu galamērķis. Taču pirmdien ukraiņu uzbrukums iznīcināja lielu daļu Krimas tilta ceļa laiduma, kas savieno Kerču Krimā ar Krievijas Krasnodaras reģionu, tādējādi izjaucot galveno auto satiksmes maršrutu uz pussalu.