foto: AFP/Scanpix
Prigožins devīgs — sola brangu kompensāciju nogalināto lidotāju ģimenēm
“Vagner” tanks Rostovas ielās. Nu jau “pučisti” ir pilsētu pametuši.
Pasaulē
2023. gada 25. jūnijs, 21:03

Prigožins devīgs — sola brangu kompensāciju nogalināto lidotāju ģimenēm

Māris Puķītis

Jauns.lv

“Vagner” kaujinieki ceļā uz Maskavu notrieca sešus Krievijas armijas helikopterus un lidmašīnu. Neraugoties uz to, viņi saņēmuši pilnīgu amnestiju. Grupējuma vadonis Jevgēņijs Prigožins sola bojā gājušo ģimenēm izmaksāt kompensāciju 50 miljonu rubļu (ap 546 000 eiro) apmērā.

Algotņi pie Voroņežas notrieca lidmašīnu IL-22 ar desmit cilvēkiem. “Kad Prigožinam jau Dienvidu kara apgabala štābā prasīja, kāpēc, šī lidmašīna nedod triecienus, bet pilda citas funkcijas, viņš atbildēja: “Bet muļķis no pretgaisa aizsardzības kolonnā trieca nost visu, kas lido,” vēsta Krievijas Pirmā kanāla korespondente Irina Kuksenkova.

Pēc “Telegram” kanāla “Fighterbomber” datiem, dumpinieki nogalinājuši vismaz 13 karavīrus, kanāls “Ribar” lēš, ka “vairāk nekā 20 lidotāju”. No septiņiem lidaparātiem pieciem nav bijis bruņojuma, tostarp trim radioelektroniskās cīņas helikopteriem Mi-8. Tikmēr Prigožins lepojas, ka nav zaudēts neviens “vāgnerietis”.

Prigožinam ļauts atkāpties uz Baltkrieviju, viņš un pārējie “vāgnerieši” jau amnestēti. Salīdzinājumam – tikai par patiesības paušanu un nemaz ne mēģinājumu gāzt varu Krievijā liek cietumā uz ilgiem gadiem.

"Vagner" grupējums, skanot iedzīvotāju atbalstam, pamet Rostovu pie Donas

Algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki naktī uz svētdienu (25. jūniju) atstājuši Rostovu pie Donas,

gallery icon

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon