Pēc "Vagner" dumpja mūzikas producents Josifs Prigožins grasās rīkoties radikāli
Josifs Prigožins
Pasaulē
2023. gada 25. jūnijs, 17:31

Pēc "Vagner" dumpja mūzikas producents Josifs Prigožins grasās rīkoties radikāli

Jauns.lv

Krievu mūzikas producentam Josifam Prigožinam jaunas nepatikšanas — algotņu bandas “Vagner” vadītāja Jevgēņija Prigožina sarīkotā dumpja dēļ viņa uzvārds kļuvis tik populārs interneta memos, ka sācis apsvērt iespēju nomainīt savu uzvārdu.

“Protams, tas pašlaik nav pats galvenais, un vispār — man patīk savs uzvārds, negribas no tā šķirties. Bet bija taču tāds Nemirovičs-Dančenko. Arī es varu kļūt, piemēram, par Perfilovu-Prigožinu. Varbūt tas man kaut nedaudz palīdzēs?” viņš izteicās izdevumam “Komsomoļskaja pravda”.

Jau vēstīts, ka algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins piektdienas vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai. Taču sestdienas vakarā Jevgēņijs Prigožins paziņoja, ka vagnerieši pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ, bet viņam pašam Kremlis atļāvis pārcelties uz Baltkrieviju, savukārt "Vagner" kaujinieki tiks atbrīvoti no kriminālatbildības par bruņoto dumpi.

Josifs Prigožins, kurš arī pēc izskata nedaudz atgādina Jevgēņiju Prigožinu, piebilda, ka 24. jūnijā saņēma ļoti daudz ziņojumu saistībā ar savu uzvārdu, bet viņa uzvārds kļuvis par memu avotu, piemēram, viņam raksta ar prasību atdot Rostovu vai publicē memus, kuros viņa sieva, dziedātāja Valērija jau sapņojot kļūt par Krievijas “pirmo lēdiju”. Josifa līdzība ar Jevgēņiju arī agrāk radīja interneta jociņus, piemēram, "Vagner" popularitātes zenītā Valērija paziņojusi, ka viņas vīrs patiesībā esot Jevgēņijs, bet tādu Josifu viņa nemaz nepazīstot. 

Josifa Prigožina nervozitāti var saprast — martā plašsaziņas līdzekļos tika publicēta viņa sarunas ar miljardieri Farhadu Ahmedovu audioieraksts, kurā cilvēks Prigožina balsī gāna Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņa izraisīto karu Ukrainā un visu Krievijas vadību.

“Viņi ir pilnībā ***** cilvēki. Mans viedoklis ir vienkāršs: viņi uzvedas kā karaļi, kā dievi, ****. Pēdējie kropļi viņi. Neko labu par viņiem nevaru pateikt. Viņi ir maitas, ****,” izteicies cilvēks Prigožina balsī. “Ja godīgi, protams, viņi ir noziedznieki, ****.” “Un tas, ko viņi saka, ka pret viņiem karo, tā un šitā, viņi paši tiem deva ieganstu. [Putinu] esot iedzinuši šajā sūdu būšanā. Viņš pats sevi tajā iedzina. Godīgi sakot, ****, būtu apstājies, saņemtu Nobela prēmiju un aizietu ****. Vienalga, var teikt, ka valsti atdeva, ****,” šādi jauki vārdi tika veltīti Putinam.

Prigožins vispirms apgalvoja, ka šo “viltoto” ierakstu bija ģenerējuši neirotīklā, bet vēlāk atzina, ka daļa sarunas ir autentiska un vispār “precīzi neatceras” šo sarunu. “Cilvēki privātā sarunā var runāt par ko vēlas. Galvenais, ko tu patiesībā runā un kā uzvedies dzīvē dažādās situācijās,” toreiz sacīja Josifs Prigožins.

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon

"Vagner" grupējums, skanot iedzīvotāju atbalstam, pamet Rostovu pie Donas

Algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki naktī uz svētdienu (25. jūniju) atstājuši Rostovu pie Donas,

gallery icon