Pasaulē
2023. gada 21. jūnijs, 13:01

Video: Ukrainas bruņotie spēki netālu no Bahmutas iznīcinājuši divas okupantu haubices

Jauns.lv

Ukrainas militārpersonas netālu no Doneckas apgabala Bahmutas iznīcināja divas Krievijas D-30 haubices, ziņo Sauszemes spēku komandieris Aleksandrs Sirskis.

"Pie Bahmutas Aizsardzības spēku artilērija iznīcināja divus Krievijas D-30," viņš sacīja.

Pēc ģenerāļa teiktā, ienaidnieks zaudē bruņutehniku, artilēriju un kājniekus, un Ukrainas bruņotie spēki virzās uz priekšu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu artilērija pie Bahmutas iznīcina Krievijas haubici D-30.

Situācija Bahmutā un Bahmutas virzienā

Pēc aizsardzības ministra vietnieces Hannas Maļaras teiktā, Ukrainas aizsardzības spēki turpina aizkavēt Krievijas karaspēka vērienīgo ofensīvu Limanas un Bahmutas virzienos. "Mērķis ir iziet uz Doneckas un Luhanskas apgabala robežām. Bahmutas tuvumā situācija nav mainījusies, katru dienu notiek vairākas sadursmes, līnija ir stabila," pavēstīja Maļara.

Šeit Ukrainas bruņotie spēki rada ienaidniekam neatgriezeniskus zaudējumus - viņi iznīcināja Krievijas desantnieku grupu pie Kliščivkas ciema netālu no Bahmutas, kad viņi bija ceļā uz rotāciju. Turklāt arī snaiperi likvidē ienaidnieka dzīvo spēku no 380 metru attāluma.

Kas ir D-30 haubice?

D-30 haubice, tā sauktā "Žaba" ("krupis" - red.), ir 122 mm piekabināma haubice, kas tika izveidota Padomju Savienībā 1950. gadu beigās. PSRS to savā bruņojumā pieņēma 60. gadu sākumā.