foto: AP/Scanpix
Okupanti ierindā sagaida Ukrainas triecienu
Ukrainas karavīri pozīcijās Kreminnā, Luhanskas apgabalā.
Pasaulē
2023. gada 16. jūnijs, 15:24

Okupanti ierindā sagaida Ukrainas triecienu

Jauns.lv

Luhanskas apgabalā gājis bojā liels Krievijas iebrucēju. Viņi bija izkārtoti ierindā gaidīt ģenerāļa uzrunu, bet tā vietā sagaidīja HIMARS un citus lādiņus no Ukrainas armijas.

Okupanti likvidēti Kreminnas rajonā, raksta Krievijas kara blogeri, gan nenorādot precīzu kritušo skaitu. “Divas stundas cilvēki stāvēja pūlī vienā vietā un gaidīja, kad divīzijas komandieris izdvesīs motivējošu runu,” vēsta “Ribar”.

“Stāvēt kolonnā divas stundas vienā vietā! Nu, ko jūs darāt, tēvi-komandieri, jūs taču cilvēkus komandējat,” sašutis ir kanāla “Dva majora” autors. Kanāla “Starše Eddi” autors tādus komandierus, kas “gaida ienaidnieka artilērijas triecienu”, iesaka nošaut.

Krievu “Z blogeri” jau agrāk brīdināja, ka komandieru apsēstība ar ierindas mācībām un maršiem labi nebeigsies. Piemēram, 500 virsnieku divas stundas dzenāti pa laukumu, kas bijis labi pārskatāms no tuvējām dauddzīvokļu ēkām. Šiem okupantiem gan paveicās, līdz Ukrainas armijai informācija nenonāca.

Ģenerālis Rustams Muradovs licis padotajiem Vuhledaras rajonā Doņeckas apgabalā mācīties dziesmu “No kā sākas dzimtene”. Marši un dziesmas gan nepalīdzēja, Muradovs armiju ieveda mīnu laukos un zem Ukrainas artilērijas apšaudes, trīs dienās zaudējot divas jūras kājnieku brigades un 103 tehnikas vienības. Patriotiskais “melomāns” atstādināts no karošanas Ukrainā.