Piedzērušies okupanti no Krievijas bruņotajiem spēkiem atklāja uguni uz "Vagner" grupas algotņiem
Jevgēņijs Prigožins. (Foto: Telegram)
Pasaulē
2023. gada 4. jūnijs, 23:55

Piedzērušies okupanti no Krievijas bruņotajiem spēkiem atklāja uguni uz "Vagner" grupas algotņiem

Jauns.lv

"Vagnera" PMC vadītājs Jevgēņijs Prigožins publicēja ziņojumu par saviem algotņiem un video, kurā viņi atmīnē mīnas. Ziņojumā teikts, ka mīnas izvietoja Krievijas regulārais karaspēks, lai uzspridzinātu PMC karavānas.

"Ziņoju, ka 17.05.2023. saņēmām informāciju no mūsu darbiniekiem, ka Opitnoje un Ozarinovkas apdzīvoto vietu rajonā manītas Aizsardzības ministrijas grupas, kas minēja ceļus PMC «Vāgnera» vienību aizmugures zonā," informē Prigožins savā "Telegram" kanālā. 

"Todien sapieru grupa devās inženiertehniskajā izlūkošanā norādītajā ceļu posmā. Mēs atradām sauszemes mīnas lielos daudzumos sprāgstvielu, prettanku mīnu un artilērijas lādiņu veidā, kas uzstādītas vadītajā versijā un novietotas Aizsardzības ministrijas pozīcijās. Pēc iepriekšējas mīnu vietu apskates grupas sāka atbrīvot ceļus, taču bija spiestas darbu pārtraukt, jo ap plkst.15.40 pie Semigorjes ciema uz tiem atklājās kājnieku ieroču apšaude no Aizsardzības ministrijas pozīcijām," viņš piebilst. 

Rezultātā no tieša trieciena dzinējam tika iznīcināta dienesta automašīna "Ural", darbinieki nav cietuši.

"Mēs veicām atbildes pasākumus, lai novērstu agresiju un aizturēšanu," stāsta Prigožins. 

Ziņojumā teikts, ka tie esot bijuši Krievijas Aizsardzības ministrijas karavīri. Šīs grupas vecākais bija Krievijas Aizsardzības ministrijas virsnieks pulkvežleitnants, 72. Neatkarīgās motorizētās strēlnieku brigādes komandieris, kurš atradās alkohola reibuma stāvoklī.