foto: Grzegorz Galazka/SIPA
Pāvests Francisks: Jaunavas Marijas parādīšanās ne vienmēr ir īsta
Pāvests Francisks.
Pasaulē
2023. gada 4. jūnijs, 20:41

Pāvests Francisks: Jaunavas Marijas parādīšanās ne vienmēr ir īsta

Jauns.lv/LETA

Jaunavas Marijas parādīšanās "ne vienmēr ir īsta", pāvests Francisks ir sacījis, kas, šķiet, ir netieša atsauce uz sievieti, kura ievilka tūkstošiem svētceļnieku pilsētā netālu no Romas, lai lūgtos pie statujas, kas, viņasprāt, lēja asiņu asaras.

"Neskatieties tur," pāvests sacīja intervijā "Rai 1", kad viņam jautāja par Jaunavas Marijas parādīšanos. "Ir Madonnas attēli, kas ir īsti, bet Madonna nekad nav pievērsusi [uzmanību] sev," viņš teica. “Man patīk redzēt viņu ar pirkstu, kas rāda uz Jēzu. Ja mariānas nodošanās ir pārāk egocentriska, tas nav labi. Gan uzticībā, gan cilvēkos, kas to nes uz priekšu.”

Intervija tika pārraidīta dažas dienas pēc tam, kad Trevinjano iedzīvotāji aicināja Francisku iejaukties pret Mariju Džuzepi Skarpullu, kura tiek dēvēta par "svēto" un "gaišreģi".

Piecus gadus viņa ir organizējusi ikmēneša ceremonijas parkā ar skatu uz Bračano ezeru, kur stikla vitrīnā atrodas Jaunavas Marijas statuja.

Statuju iegādājās Skarpulla, kuru viņas sekotāji pazīst kā Gisella Cardia, katoļu svētceļojumu vietā Medjugorjē, Bosnijā. Atgriežoties Itālijā, viņa apgalvoja, ka Madonna parādījās, raudāja ar asins asarām un sniedza viņai ziņas.

foto: ZUMAPRESS.com
Gisella Cardia televīzijas raidījuma "Porta a Porta", Itālija, 2023. gada 11. maijs.

Vietējais bīskaps Marko Salvi pagājušajā nedēļā mudināja svētceļniekus pārtraukt pulcēšanos šajā vietā, kamēr viņa diecēze izmeklēs ar statuju saistītās parādības. Daudzi cilvēki lūdza statujas priekšā, meklējot zāles pret nopietnām slimībām.

Skarpullai ir uzsākta tiesas izmeklēšana pēc tam, kad privātdetektīvs apgalvoja, ka asins traipi uz statujas radušies no cūkas, un pēc tam, kad daži no viņas sekotājiem apgalvoja, ka ir tikuši krāpti.

Skarpulla, kura agrāk bija notiesāta par krāpšanu bankrota gadījumā, izveidoja fondu, ar kura starpniecību viņa vāca ziedojumus, kas, pēc viņas teiktā, tiks novirzīti slimu bērnu centra izveidei. Kāds vīrietis laikrakstam La Repubblica pastāstīja, ka kopā ar sievu viņas fondam ziedojuši 123 000 eiro. "Mēs abi bijām slimi, mēs viņai uzticējāmies, tā bija liela kļūda," viņš teica.