foto: Oleksii Chumachenko / SOPA Image/ Vida Press
Krievijā soda par baltzilibalto karogu
Baltzilibalto karogu lieto leģions “Krievijas brīvība”.
Pasaulē
2023. gada 31. maijs, 07:42

Krievijā soda par baltzilibalto karogu

Jauns.lv

Tagad Krievijā policija un režīmam uzticīgi pilsoņi uzmanīs, vai neparādās ne tikai dzeltenzilās krāsas, bet arī baltizilās.

Varasiestādes aizliegušas baltzilibalto karogu, kuru mēdz izmantot opozicionāri, kas protestē pret iebrukumu Ukrainā. Tas ir arī Ukrainas pusē karojošo Krievijas pilsoņu izveidotā leģiona “Krievijas brīvība” karogs, un šis ir galvenais aizlieguma iemesls.

Tiesa Zeļenogradā Maskavas apgabalā piespriedusi pirmo sodu par baltzilibaltā karoga izmantošanu, vēsta “RIA Novosti”. Kāda 65 gadu veca maskaviete to izmantojusi uz sava auto priekšējās numura zīmes. Viņa taisnojas, ka Krievijas trikolora sarkanā krāsa vienkārši izbalējusi, arī aizmugurē no sarkanas tā kļuvusi rozā.

Tiesa nenoticēja, un sieviete atzīta par vainīgu pēc panta “Teroristiskas organizācijas simbolikas publiska demonstrācija”. Viņai piemērots 2000 rubļu (25 eiro) naudas sods un konfiscētas numura zīmes, papildus piespriests vēl 2500 rubļu (30 eiro) sods par policista prasības nepildīšanu.

Tā turpinot, Krievijā var rasties problēmas ar Somijas karogu – zilu krustu uz balta fona. Diplomātus, jācer, sargā diplomātiskā imunitāte, par pārējiem nevar zināt.