Pasaulē
2023. gada 25. maijs, 12:49

Pēc ziņām par Ukrainas pretuzbrukuma sākšanos "Vagner" pamet Bahmutu

Jauns.lv

"Vagner" vadonis Jevgeņijs Prigožins paziņoja par savu algotņu karapulka vienību izvešanu no Bahmutas, Doņeckas apgabalā, vēsta Unian.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prigožina preses dienests publicēts video, kurā redzams process, kurā it kā tiek uzsākta "vāgneriešu" izvešana. Viņš pats pozē kadros blakus cilvēkiem militārajā formā. "Mēs dodamies uz aizmuguri... Pozīcijas pirms 1. jūnija tiks nodotas Krievijas armijai," sacīja Prigožins, “atstājam visu - munīciju, pozīcijas, visu, arī sausās devas. Bet, lai karavīriem nebūtu grūti, atstāsim divus “vāgneriešus”, kuriem bija galvenā loma Bahmutas sagrābšanā. Tie ir “Bībers” un “Doļiks”. Tiklīdz būs nepieciešams, viņi stāsies pretī ukraiņiem," sacīja Prigožins. Tiesa, divu “vagneriešu”  - “Bībera” un “Doļika” - atstāšana video izskatījās par ņirgāšanos gan attiecībā pret Krievijas armiju, gan pret minētajiem algotņiem.

Kā zināms, 20. maijā Jevgeņijs Prigožins paziņoja, ka viņa algotņi ir ieņēmuši Bahmutu  un 25. maijā sāks pamest pilsētu. Pēc it kā Bahmutas ieņemšanas "Vagner" algotņi "panākumu" pielīdzināja Berlīnes ieņemšanai Otrā pasaules kara laikā.

Prigožina paziņojumu komentēja Ukrainas Bruņoto spēku austrumu karaspēka grupas spīkers Sergejs Čerevatijs. Pēc viņa teiktā,  “Vagner” grupējums būtībā Bahmutā tika sakauts.

“Vagner” vadonis Prigožins ir atzinis, ka Krievijas armija Ukrainā cieš milzīgus zaudējumus – daudz vairāk nekā Afganistānā. Pēc viņa teiktā, Bahmutā vienādi tika likvidēti algotņi, notiesātie un regulārie "vāgnerieši" -  kopā ap 20 000 bojā gājušo. Lai šī informācija neizraisītu sprādzienu Krievijas sabiedrībā, “Vagner” vadītājs, pēc Unian paustā, samelojis, ka Ukrainas bruņoto spēku zaudējumi esot vairākas reizes lielāki.