foto: REUTERS/SCANPIX
Pusi okupantu Krievija zaudē sliktas medicīnas dēļ
Algotņu grupējuma “Vagner” kapsēta Sanktpēterburgā.
Pasaulē
2023. gada 29. aprīlis, 05:44

Pusi okupantu Krievija zaudē sliktas medicīnas dēļ

Jauns.lv

Vairāk nekā puse Ukrainā kritušo Krievijas karavīru nomiruši nepareizas medicīniskās palīdzības dēļ.

To intervijā “RIA Novosti” atzinis koncerna “Kalašņikov” taktiskās medicīnas mācību centra vadītājs Artjoms Katuļins. Tā paša iemesla dēļ daudzi kļūst par invalīdiem.

“Vairāk nekā 30% amputāciju [kara darbības zonā] veiktas nepareizi uzlikta žņauga dēļ, vairāk nekā 50% visu nāvju notikušas ne no dzīvību apdraudošiem ievainojumiem,” paudis Katuļins. No viņa vārdiem izriet, ka okupantiem ir problēmas ar frontes mediķu sagatavotību un iespējām ātri nogādāt ievainotos hospitālī.

Karā Ukrainā krievi galvenokārt gūst ievainojumus no lādiņu sprādzieniem – apmēram 70% gadījumu. Ap 10% nogādā hospitāļos slimības dēļ, tikpat ar ložu ievainojumiem un vēl arī 10% ar traumām. Apmēram 24% nonāk slimnīcā smagā stāvoklī.

Pēc Federālā drošības dienesta aplēsēm, kas atspoguļotas Pentagona slepenajos dokumentos, Krievija ievainotajos un nogalinātajos zaudējusi ap 110 000 karavīru. Krievijas Aizsardzības ministrija pēdējo reizi savus oficiālos datus nosauca septembrī – tikai 5937 kritušos. Tikmēr Ukraina ziņo, ka krievi kopš pagājušā gada februāra iebrukuma zaudējuši ap 190 000 karavīru.