foto: REUTERS/SCANPIX
Kijiva: pēdējā laikā skanošās miera iniciatīvas nav nekās cits kā prokrieviska miera veidošana
Skatā redzama dzīvojamā ēka, kas tika bojāta apšaudē Časivjaras pilsētā Krievijas uzbrukuma laikā Ukrainai netālu no frontes līnijas Doneckas apgabalā, Ukrainā 2023. gada 22. aprīlī.
Pasaulē
2023. gada 23. aprīlis, 17:08

Kijiva: pēdējā laikā skanošās miera iniciatīvas nav nekās cits kā prokrieviska miera veidošana

Jauns.lv/LETA

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs svētdien aicināja Ukrainai nodrošināt vairāk ieroču, nevis mudināt to uz sarunām ar Krieviju.

"Kad Krievijas agresora mērķis paliek nemainīgs - iznīcināt Ukrainu -, pēdējā laikā skanošās mierīgā noregulējuma iniciatīvas nav nekās cits kā prokrieviska miera veidošana. Nevajag mūs pastāvīgi sēdināt pie sarunu galda. Ieroči ir labākais vidutājs un vienīgais Krievijai saprotamais saziņas arguments," sociālajā tīklā "Facebook" skaidroja amatpersona.

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Krozeto šonedēļ intervijā laikrakstam "La Stampa" pauda pārliecību, ka Ukraina un Krievija ir jānosēdina pie sarunu galda un ka šajā procesā Ķīna var kļūt par starpnieku.

Aicinājumus uz miera sarunām un Krievijas-Ukrainas kara apturēšanu politiskā ceļā pēdējā laikā aktīvi pauž arī Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva.

Kijiva uzskata, ka sarunas, kas var nodrošināt paliekošu mieru, iespējamas tikai tad, ja Krievija izved savu karaspēku no Ukrainas teritorijas. Šādu nostāju atbalstījušas arī ASV un citas Rietumu valstis.