foto: AFP/PA/Scanpix
Navaļnijs atkal ievietots karcerī
Ieslodzījumā esošais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē
2023. gada 12. aprīlis, 09:24

Navaļnijs atkal ievietots karcerī

Jauns.lv/LETA

Krievijā cietumā ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs pirmdien atkal uz 15 dienām ievietots karcerī, teikts paziņojumā Navaļnija sociālo tīklu profilos.

Politiķim arī noteikti "ierobežojumi attiecībā uz pārtikas iegādi", "gandrīz pilnībā atcelts vēstuļu rakstīšanai atvēlētais laiks", bet laiks pastaigām noteikts agrās rīta stundās.

Navaļnijam šujmašīna novietota blakus kamerā, nevis kopīgajā cehā.

"Nav vienkārši sēdēt piesmakušā būdā, un vēl arī tur šūt," ierakstā sociālajos tīklos atzina Navaļnijs.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Kā uzskata opozicionārs, viņš karcerī ievietots, jo viņa līdzgaitnieki publicējuši ziņas, ka Federālais Sodu izciešanas dienests iepērk produktus par paaugstinātām cenām.

Savukārt Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs tviterī norādījis, ka viņa aizstāvamais sirgst ar "nezināmu kuņģa slimību", kas saasinājusies pēc iepriekšējās ievietošanas karcerī.

Tā rezultātā pagājušās nedēļas nogalē naktī no piektdienas uz sestdienu uz opozicionāra kameru izsaukta ātrā palīdzība.

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon
21

Pēdējo divu nedēļu laikā Navaļnijs zaudējis astoņus kilogramus svara, norādīja advokāts.

Navaļnija slimības netiek ārstētas, bet uz jautājumu, ar ko viņš sirgts, cietuma ārsts atbildējis: "Tagad taču ir pavasaris, visiem ir saasinājumi."

Sūtījumi ar zālēm, ko politiķim sūta viņa māte, "kolonija nekaunīgi neizņem no pasta, tās tiek sūtītas atpakaļ".

"Raugoties uz kliedzošo un ļoti dīvaino situāciju ap Navaļnija veselību, ar lēkmēm, pazīmēm, kādu viņam nekad nav bijis, mēs neizslēdzam, ka viņu vienkārši pamazām indē," norādīja advokāts.

"Tāpēc, lai viņa veselība nepasliktinātos krasi, bet pakāpeniski, tomēr konsekventi. Tas var izklausīties kā murgi vai paranoja kādam citam, bet ne jau Navaļnijam pēc "Novičoka"."

"Mēs turpināsim pieprasīt, lai tiktu veikti toksikoloģiskie un radioloģiskie izmeklējumi," norādīja advokāts.