Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 18:08

VIDEO: ukraiņu robežsargs stāsta, kā viņa vienībai Bahmutā izdevās izrauties no okupantu ielenkuma

Jauns.lv

Krievu iebrucēji naktī ielenca robežsargus, kuri turēja aizsardzību vienā no Bahmutas mājām Doneckas apgabalā. No rīta sākās smaga kauja, vēsta Valsts robežsardzes dienests.

"Pozīcijas ieņēmām 1. aprīlī. Bijām četri. Diena principā pagāja, kā vienmēr. Pastāvīgi mīnmetēju uzbrukumi," stāstīja robežsargs ar iesauku "Arhitekts".

Pēc viņa teiktā, Bahmutā ir ļoti blīva apbūve un attālums starp mājām. Un ienaidnieks naktī iekļuva kaimiņu namos un pēc būtības viņus aplenca.

foto: Ekrānuzņēmums
Robežsargs ar iesauku "Arhitekts" kopā ar biedriem iesaistījies tuvcīņā ar okupantiem, kuri bija viņus ielenkuši.

"Un no rīta sākās kauja. Tā bija ļoti grūta. Es nolēmu uzkāpt uz jumta, lai viņu virzienā aizmestu dažas granātas," viņš piebilda.

Tikmēr viens no okupantiem iekļuvis viņu mājā no apakšas. Pirmajā stāvā esošie kaujinieki viņu likvidēja, bet okupants paguva izmest vairākas granātas, kā rezultātā ēka aizdegās.

"Un mums bija jākāpj lejā caur jumtu," atklāj robežsargs.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Situācija Doneckas apgabala Bahmutā, kur jau vairākus mēnešus nerimst Ukrainas aizstāvju kaujas ar valstī iebrukušo Krievijas karaspēku, ir "ļoti, ļoti sarežģīta", vizītes gaitā Varšavā 5. aprīlī atzina Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 6. aprīļa rītam sasnieguši 176 630 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 390 iebrucēji.