Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 12:58

Makrons Ķīnas prezidentam: "Es zinu, ka varu paļauties uz to, ka atgriezīsiet Krieviju pie saprāta"

Jauns.lv

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien, 6. aprīlī, Pekinā tikās ar savu Ķīnas kolēģi Sji Dzjiņpinu un sacīja: "Es zinu, ka varu paļauties uz to, ka atgriezīsit Krieviju pie saprāta."

Francijas prezidents, kurš 5. aprīlī ieradās trīs dienu vizītē Ķīnā, paspieda Sji Dzijiņpina roku pie Lielās tautas zāles, kas ir Ķīnas galvaspilsētas varas centrs.

foto: AP/Scanpix
Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, pa labi, un Francijas prezidents Emanuels Makrons apmeklē sagaidīšanas ceremoniju Lielajā Tautas zālē Pekinā, Ķīnā, ceturtdien, 2023. gada 6. aprīlī.

Ķīnas prezidents sveica savu viesi uz milzīga sarkanā paklāja, ko klāj Ķīnas un Francijas karogi, skanot valstu himnām, sacīja AFP žurnālists.

"Reuters" citē Francijas prezidenta teikto: "Krievijas agresija Ukrainā ir devusi triecienu stabilitātei. Es zinu, ka varu paļauties uz jums, ka atgriezīsit Krieviju pie saprāta un visus atgriezīsit pie sarunu galda." 

Makrons sava ceļojuma laikā teicis, ka Pekinai var būt liela loma meklējot ceļu uz mieru, un apsveicis Ķīnas vēlmi uzņemties saistības konfliktu atrisināt.

Viņu vizītē pavada Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, un Makrons sacīja, ka vēlas kļūt par balsi, kas vieno Eiropu attiecībā uz Ukrainu, un ka ierašanās Ķīnā kopā ar fon der Leiienu kalpo, lai uzsvērtu šīs pieejas konsekvenci.