Pasaulē
2023. gada 4. aprīlis, 19:50

Policija pārmeklē Eiropas Tautas partijas biroju Briselē

Jauns.lv

Beļģijas un Vācijas policija otrdienas rītā veikusi kratīšanu centriski labējās Eiropas Tautas partijas (EPP) birojos Briselē, ziņo “Euronews”.

EPP ir lielākā Eiropas līmeņa partija, kuras grupai pieder visvairāk vietu Eiropas Parlamentā.

“[Policijas] apmeklējums saistīts ar izmeklēšanu Tīringenē, Vācijā,” paziņoja partijas preses pārstāvis. “Partija sadarbojas ar iesaistītajām iestādēm, sniedzot visu attiecīgo informāciju un dokumentāciju,” teikts paziņojumā, nesniedzot sīkāku informāciju. Arī Tīringenes varas iestādes notikušo vēl nav komentējušas.

Vācijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka izmeklēšana nav vērsta pret pašu partiju vai jelkādu tās pašreizējo darbinieku, bet pret Tīringenes federālās zemes Kristīgo demokrātu savienības (CDU) vadītāju Mario Foigtu, kuru tur aizdomās par korupciju un kukuļošanu. Pats Foigts darbojās EPP 2019. gada vēlēšanu ciklā.

foto: dpa/picture-alliance
Mario Foigts

Izmeklētāji mēģina noskaidrot, cik daudz naudas Foigts varētu būt šajā laikā saņēmis, meklē ar darba līgumiem saistītos dokumentus, kā arī runā ar lieciniekiem Briselē.

Foigts noraida apsūdzības. Viņa advokāti 2022. gada septembrī uzsākto izmeklēšanu nodēvējuši par “nesamērīgu un pārmērīgu”, apgalvojot, ka viņš nav izdarījis “neko sliktu”.

EPP iekļauj plašu Eiropas nozīmīgāko politiķu loku, tajā darbojas, piemēram, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola, Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons, Grieķijas premjerministrs Kirjaks Micotakis. Partiju vada Bavārijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) pārstāvis Manfrēds Vēbers.