Pa kuru laiku paspēja? Kadirova tīņu atvases apbalvoti par "cīņu ar terorismu"
Ramzana Kadirova tīņi "apkaro teroristus" (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 28. marts, 16:09

Pa kuru laiku paspēja? Kadirova tīņu atvases apbalvoti par "cīņu ar terorismu"

Jauns.lv

Čečenijas diktatora Ramzana Kadirova nepilngadīgie dēli Ahmats un Adams apbalvoti par cīņu ar terorismu, savā “Telegram” kanālā paziņoja Čečenijas nacionālās politikas, ārējo sakaru, preses un informācijas ministrs Ahmeds Dudajevs.

“Ahmats un Adams Kadirovi nopelnījuši Čečenijas Republikas IeM krūšu nozīmes “Par izcilību cīņā pret terorismu”!” viņš paziņoja. Viņi esot savas dzimtenes īsti patrioti un savā rīcībā pilnībā vadoties pēc sava vectēva Ahmata Kadirova norādēm.

Kā tieši tīņi Ahmats un Adams Kadirovs cīnījušies pret terorismu, Dudajevs nekonkretizēja.

Ironiski, ka vectēvs Ahmads bija viens no čečenu separātistu idejiskajiem vadoņiem pirmajā Čečenijas karā un izpelnījās slavu ar aicinājumiem nogalināt pēc iespējas vairāk krievu, bet pēc tam pārgāja federāļu pusē. 2004. gada 9. maijā Uzvaras dienas parādē Groznijā viņu uzspridzināja islāmisti, un varu Čečenijā pārņēma viņa tobrīd 27 gadus vecais dēls Ramzans.

Ramzans Kadirovs pērn apgalvoja, ka viņa dēli karo Ukrainā. Kur un kā tieši šī karošana izpaudusies, Kadirovs klusē. Rudenī viņš publicēja video, kā nepilngadīgie dēli Ahmats, Zelimhans un Adams atrodas frontē, “kur pašlaik notiek sīvas kaujas ar ukraiņu nacionālistiem”, kaut gan ļaunas mēles apgalvoja, ka tas viss ir iestudētas pasaciņas.

Adams Kadirovs vairāk uzmanību izpelnījies ar bērnu boksa cīņām Čečenijā, kurās viņš vienmēr "pieveicis" savus pretiniekus, reizēm liekot brīnīties pat visādus brīnumus redzējušiem krievu komentētājiem.

 



Šā gada februārī pieķerts Dubaijā vadām lepnu automobili, kaut gan Apvienotajos Arābu Emirātos auto atļauts vadīt tikai no 18 gadiem, bet “terorisma apkarotājam” Adamam ir nieka 15. Acīmredzot, puika atpūtās no smagā teroristu apkarošanas darba.