foto: Victoria Griffiths / SWNS
Anglijā brīdina kaķu saimniekus - ielās uzdarbojas neizprotams noziedznieks
Viens no cietušajiem kaķiem
Pasaulē
2023. gada 24. marts, 12:25

Anglijā brīdina kaķu saimniekus - ielās uzdarbojas neizprotams noziedznieks

Jauns.lv

Kaķu īpašnieki Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā un Kentas grāfistē tiek aicināti pieskatīt savus mīluļus un bez uzraudzības nelaist viņus brīvsolī, jo konstatēti jau vairāk nekā 50 gadījumu, kad kaķis mājās pārrodas ar noskūtu kažoku.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi īpatnējo noziedznieku jau nodēvējuši par "Phantom Cat Shaver"("Spocīgais kaķu skuvējs"). Organizācija "Karaliskā apvienība cīņai pret cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem" norāda, ka nav nekādu pavedienu, kas ļautu noskaidrot, kurš ir vainīgais pie vairāku kaķu kažoku sabojāšanas.

Organizācijas "Animals Lost and Found" dibinātāja Nataša Makfī izdevumam "Evening Standard" sacīja: "Godīgi sakot, man nav ne jausmas, kāda veida cilvēks to var nodarīt. Tas ir satraucoši kā kaķiem, tā viņu īpašniekiem."

Sieviete pat izveidojusi tīmeklī karti, kurā norādīts, kur fiksēti biedējošie kaķu noskūšanas gadījumi. Lielākā daļa konstatēti Londonā un Kentā.

Pirmie šāda veida uzbrukumi kaķiem tika novēroti jau pērnā gada decembrī, bet joprojām turpinās arī šomēnes.

50 gadu vecā Kerija Raiena no Četemas medijam "Kent Online" pastāstīja, ka ir pārāk nobijusies, lai izlaistu savu kaķi Denisu laukā pēc tam, kad viņš mājās atgriezies ar noskūtām kājām.

foto: Victoria Griffiths / SWNS
Viens no cietušajiem kaķiem

"Es viņu uzraudzīšu, ja nu gadījumā tā ir daļa no kaķu zagšanas plāna. Viņš ir balts, un katra viņa acs ir citādā krāsā, tāpēc šādi kaķi ir diezgan reti sastopami," stāsta sieviete. "Es esmu tik dusmīga un dziļi satriekta, ka cilvēki var ko tādu nodarīt kaķim vai jebkuram citam dzīvniekam."

Sākumā Kerija neesot spējusi noticēt, ka kas tāds noticis, bet vēlāk uzzinājusi, ka nav vienīgā, kuras kaķis šādā veidā izķēmots.

Kaķu īpašnieki aicināti nakts laikā turēt savus mājdzīvniekus telpās un ziņot par incidentiem policijai.