foto: EPA/Scanpix
Krievijas anektētajā Krimā katastrofāli kritusies tūristu plūsma
Skats uz Krimas tiltu, kas savieno anektēto pussalu ar Krievijas Krasnodaras novadu
Pasaulē
2023. gada 20. marts, 16:08

Krievijas anektētajā Krimā katastrofāli kritusies tūristu plūsma

Jauns.lv

Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā anektētā Krimas pussala katastrofāli zaudē tūristus, tās rādītāji 2023. gada pavasarī būtiski atpaliek no iepriekšējo gadu rādītājiem, vēsta Krievijas medijs RBK.

Viesnīcu, hosteļu un apartamentu meklēšanas vietnes "ostrovok.ru" dati liecina, ka līdz 16. martam uz Krimu attiecas tikai nepilns procents apartamentu un viesnīcu numuru rezervāciju visā Krievijas faktiski kontrolētajā teritorijā, un anektētā pussala nav pat 30 vadošo reģionu skaitā.

Neilgi pēc Krievijas invāzijas Ukrainā — 2022. gada marta vidū — Krima bija devītajā vietā, bet 2021. gadā bija pirmajā vietā.

Pamatīgs Krimas mitekļu pieprasījuma kritums konstatēts arī vietnē “sutochno.ru”. “Šai vasarai Krimā ir ļoti maz rezervāciju. Kā parāda agrīno rezervāciju līdz marta vidum analīze, pieprasījuma pirmajā desmitniekā ietilpst tikai Jalta,” paziņoja servisa ģenerāldirektors Jurijs Kuzņecovs.

Sakarā ar tūristu nīkulīgo interesi Krimas viesnīcas vasaras sezonai samazinājušas cenas, reizēm piedāvājot pat līdz 30 procentu atlaidi. Tūristu intereses zudums acīmredzami saistīts ar Krievijas militāro panākumu trūkumu un Ukrainas prettriecieniem, kas mēdz skart arī Krimas teritoriju.

Krievija anektēja Krimu 2014. gadā, gandrīz neviena pasaules valsts to nav atzinusi par Krievijas sastāvdaļu.