Pasaulē
2023. gada 20. marts, 14:45

Apkopēja atkritumu konteinerā pie zooloģiskā dārza Atēnās atrod ko neiedomājamu

Jauns.lv

Atikas zooloģiskā dārza apkopēja 28. februārī atkritumu konteinerā pie zoodārza atradusi balto tīģeri, raksta "Reuters". Kā vēlāk noskaidrojuši veterinārārsti, dzīvnieks ir aptuveni trīs mēnešus vecs.

Grieķijas veterinārārsti šobrīd cīnās par balto tīģeru mazuļa dzīvību. Domājams, dzīvnieks ir nelegālās savvaļas dzīvnieku tirdzniecības upuris. Tīģerēns šobrīd atrodas smagā stāvoklī, ir zaudējis daudz svara un dehidrējies.

"Šī ir pirmā reize, kad pie mūsu zooloģiskā dārza atrodam pamestu šādu dzīvnieku," sacīja zoodārza dibinātājs Žans Žaks Lezūrs. "Ir bijuši vairāki gadījumi, kad atrodam pamestus dzīvniekus, bet parasti tie ir mājdzīvnieki — kucēni, kaķēni, bruņurupuči... bet tīģeris? Nekad."

foto: REUTERS/SCANPIX
Visticamāk, baltā tīģera mazulis ir nelegālās tirdzniecības upuris

Zooloģiskā dārza novērošanas kameras uzņemtajā video redzams, kā iepriekšējā naktī pie atkritumu urnām piebrauc kāds transportlīdzeklis. Varas iestādes šobrīd mēģina identificēt automašīnas numurzīmes.

"Kad es pirmo reizi ieraudzīju mazuli, es nespēju noticēt tam, ko redzu. Es, godīgi sakot, nevarēju noticēt, ka dzīvnieks ir tādā stāvoklī," sacīja zoodārza veterinārārste Noi Psaroudaki. "Viņa, iespējams, tika barota ar nepareizu uzturu, un viņai ļoti trūkst vitamīnu un minerālvielu, un tas padara viņas kaulus ārkārtīgi trauslus."

Ar rentgena palīdzību noskaidrots, ka vienā no tīģeru mazuļa pakaļkājām ir ievietota metāla tapa.

Ja tīģeris izdzīvos, tas būs jānogādā patversmē, jo zoodārzā nav citu šāda veida dzīvnieku. Šāda veida dzīvnieki prasa īpašu aprūpi, ko nodrošināt ir grūti.

foto: REUTERS/SCANPIX
Veterinārārsti šobrīd cīnās par tīģeru mazuļa dzīvību

Grieķijas savvaļas dzīvnieku glābšanas asociācijas "ANIMA" vadītāja Marija Ganoti norāda, ka savvaļas dzīvnieki Grieķijā parasti nelegāli tiek ievesti no Turcijas vai Kipras.