foto: GILLES ROLLE/SIPA
Parīzes ielās turpina krāties tūkstošiem tonnu atkritumu
Pasaulē
2023. gada 15. marts, 17:37

Parīzes ielās turpina krāties tūkstošiem tonnu atkritumu

Jauns.lv

Nedēļu pēc atkritumu savācēju streika Parīzes rajonos atkritumu tvertnes ir pārpildītas, un tūkstošiem tonnu atkritumu atrodas Francijas galvaspilsētas ielās, ziņo BBC.

Streiks skar arī citas pilsētas, tostarp Rennu un Havru.

Atkritumu savācēji pirms nedēļas pievienojās pensiju streikiem, un Parīzes pašvaldība apgalvo, ka šī akcija ir skārusi pusi pilsētas rajonu, kuros strādā pašvaldības darbinieki.

Pirmdien Parīzes iestāde paziņoja, ka uz ielām atrodas 5600 tonnas atkritumu.

Kāds radio “Europe1” komentētājs teica, ka Parīze šobrīd ir kā bufete žurkām.

Parīzes pašvaldība ziņoja, ka dažos rajonos, kurus apkalpo privātie uzņēmumi, atkritumu savākšanas pakalpojumi darbojas gandrīz normāli. Daži ziņojumi liecina, ka aktīvisti cenšas novērst atkritumu savākšanu.

Arī ziņu kanāls BFMTV pirmdienas vakarā redzēja, kā viens privāts uzņēmums savāc atkritumus vienā no lielajiem centrālajiem rajoniem, ko parasti apkalpo pašvaldības darbinieki. Līdzīga atkritumu savākšana notika arī divos citos rajonos pilsētas rietumu nomalē.

Trešdien galvaspilsētas atkritumu konteineru darbinieki tiksies, lai lemtu, vai turpināt akciju. Pašlaik atkritumu savācēji sarežģīto darba apstākļu dēļ pensionējas 57 gadu vecumā, un saskaņā ar reformām viņiem būtu jāstrādā vēl divus gadus.

Parīzes mēra sociālista pretinieki streiku ir uztvēruši kā tikai esošās krīzes padziļināšanu.

Francijas arodbiedrības ir pastiprinājušas pasākumus pret valdības nepopulārajām pensiju reformām, kas pašlaik tiek izskatītas parlamentā.