foto: AFP/Scanpix
Stoltenbergs: Bahmuta tuvāko dienu laikā var piedzīvot sakāvi
Ukrainas karavīri virzās uz frontes līniju netālu no Bahmutas pilsētas 2023. gada 8. martā.
Pasaulē
2023. gada 8. marts, 18:49

Stoltenbergs: Bahmuta tuvāko dienu laikā var piedzīvot sakāvi

Jauns.lv

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs sacīja, ka tuvākajās dienās Bahmuta var nonākt Krievijas rokās.

 "Mēs redzam, ka Krievija uz Bahmutu sūta vairāk karaspēka, lai gan Krievijas karaspēkam trūkst kvalitātes, viņi to cenšas kompensēt kvantitātē," teica Stoltenbergs.

"Viņi ir cietuši lielus zaudējumus, taču tajā pašā laikā mēs nevaram izslēgt, ka Bahmutas tuvākajās dienās var krist," viņš piebilda pēc ES aizsardzības ministru sanāksmes Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Rietumu militārās alianses vadītājs uzsvēra, ka ir arī svarīgi uzsvērt, ka tas ne vienmēr atspoguļo kara pagrieziena punktu.

"Tas tikai uzsver, ka mums nevajadzētu par zemu novērtēt Krieviju. Mums jāturpina sniegt atbalstu Ukrainai,” viņš sacīja.

Bahmutas pašreizējais statuss ir strīdīgs. Krievijas "Vāgnera" algotņu grupējums 8. martā paziņoja, ka ir ieņēmis pilsētas austrumu daļu.

Paziņojums nāca klajā pēc tam, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka Bahmutas krišana dos Maskavai atvērtu ceļu noziegumiem dziļāk Ukrainā.

Intensīvās kaujas ap Bahmutu ir bijušas visilgākās un asiņainākās vairāk nekā gadu ilgajā Krievijas iebrukumā, kas ir izpostījis Ukrainas teritorijas un licis bēgt miljoniem cilvēku.