foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Krievijas militārajā vadībā briest konflikts Šoigu rīcības dēļ
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.
Pasaulē
2023. gada 5. marts, 20:50

Krievijas militārajā vadībā briest konflikts Šoigu rīcības dēļ

Jauns.lv

Krievijas augstākajā militārajā vadībā ievērojamu zaudējumu un sasniegumu trūkuma dēļ briest konflikts. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pieprasa ieņemt Vuledaru.

"Šā gada februārī Putins piešķīra Austrumu kara apgabala komandierim Muradovam ģenerālpulkveža pakāpi par ziņojumu par 155 jūras kājnieku brigādes "panākumiem" Vuledaras virzienā. Šobrīd Šoigu pieprasa ģenerālim atstrādāt dienesta pakāpi un ieņemt pilsētu par katru cenu," teikts Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba paziņojumā.

Līdz ar to, pēc ģenerālštāba datiem, brigādes vadība un karavīri atsakās atkal doties bezjēdzīgā ofensīvā, uz kuru viņus sūta beztalantīga vadība, raksta UNIAN.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 153 120 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 930 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī Krievija zaudējuši 3414 tankus, 6692 bruņutransportierus, 2426 lielgabalus, 488 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 248 zenītartilērijas iekārtas, 302 lidmašīnas, 289 helikopterus, 2071 bezpilota lidaparātu, 873 spārnotās raķetes, 5299 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 232 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.