Pasaulē
2023. gada 4. marts, 10:46

Šoigu it kā esot viesojies Ukrainā, kur "inspicējis" okupantus un pasniedzis medaļas

Jauns.lv

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu esot atkārtoti apmeklējis okupēto Ukrainas teritoriju. Viņš saticies ar okupācijas karaspēku un izdalījis medaļas, vēsta Krievijas Aizsardzības ministrijas "Telegram" kanāls.

"Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu Dienviddoneckas virzienā inspicējis vienu no karaspēka grupējuma "Austrumi" vienībām," liecina apraksts.

Kā norādīts Krievijas aizsardzības ministrijas paziņojumā, Šoigu it kā noklausījies okupantu grupējuma komandiera ģenerāļa Rustama Muradova ziņojumu, kurš komandēja izgāšanos pue Vuhledaras, kā arī citus virsniekus.

foto: AP/Scanpix
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu veic Krievijas karaspēka grupas "Austrumi" apskati nezināmā vietā Ukrainā.

Tāpat tiek atzīmēts, ka Šoigu pateicies saviem karavīriem par teritorijas okupāciju un it kā "varonību". Par to viņš viņiem pasniedza tā sauktos "ordeņus par drosmi", "Svētā Jura krusta" balvas un medaļas "par drosmi".

Kad Krievijas mediji ziņoja par kārtējām Šoigu "pārbaudēm" Krievijas vienību frontes "pirmajās līnijās", izrādījās, ka viņš atrodas 75 kilometrus no frontes līnijas (netālu no Armjanskas īslaicīgi okupētajā Krimā).