Pasaulē
2023. gada 2. marts, 13:53

VIDEO: “Nāvi Kremļa tirānam!” parādās ērmīgi video ar ukraiņu formās tērptiem karotājiem Krievijas teritorijā

Jauns.lv

Sociālajos tīklos šodien kā mediju pārstāvji un militārie eksperti, tā vienkārši interesenti apspriež divus video, kuri virāli izplatās dažādās Krieviju atbalstošās “Telegram” grupās.

Šajos video ir redzamas visnotaļ mulsinošas lietas.

Pāris svaigās, sniegbaltās, nenobružātās formās tērpušies vīri apgalvo, ka ir daļa no “Krievu brīvprātīgo korpusa” un ir ienākuši Krievijā no Ukrainas, lai veicinātu cīņu ar Vladimira Putina režīmu.

Viņu formastērpi ir uzkrītoši biezā slānī marķēti ar Ukrainas spēku izmantoto dzelteno krāsu.

Taču šajā gadījumā lentas izskatās kā tikko uztītas un nebūt nemudina domāt, ka vīri ir taktiski šķērsojuši robežu un iebrukuši Krievijā. Papildus tam – dāsni ar dzelteno krāsu notīti ir arī abu kungu ieroči.

Abos video redzams, ka personas tur rokās savas vienības karogu:

Video it kā komentējis pat Putina runasvīrs Peskovs

“Mēs filmējam šo video no Brjanskas apgabala. Esam šeit ieradušies nevis kā sabotieri, bet atbrīvošanas armija. Atšķirībā no Putina bendēm un izvarotājiem mēs nekarojam ar civiliedzīvotājiem, esam nākuši jūs atbrīvot. [...] Nāvi Kremļa tirānam!” vienā no video stāsta vīrieši.

Abos gadījumos formās tērptās, šķietami bruņotās personas filmējas pie objektiem, kuriem it kā jāapstiprina fakts, ka filmēšana norit Krievijas teritorijā. Vienā video tā ir pastkastīte ar Krievijas ģerboni, otrā – informatīvā plāksne pie nama ieejas.

Vienā no video ir dzirdami it kā šaušanas trokšņi lielā attālumā, uz kuriem reaģē abas personas.

Kā jau minēts – abi video strauji izplatās sociālajos tīklos, īpaši “Telegram” grupās, kuras atbalsta Krieviju.

Zīmīgi, ka šos savādos video, saskaņā ar Krievijas mediju RBC, komentējis pats Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs, sakot: “Runa ir par teroristu uzbrukumu. Šobrīd tiek darīts viss, lai viņus iznīcinātu.”

Lieki piebilst, ka ar “krievu pasauli” nesaistītajos sociālajos tīklos militārie speciālisti un žurnālisti šos video uztver kā inscenētus, un, kā savdabīgu provokāciju.

Par ko tādu vedina domāt tajos redzamo karavīru āriene, proti, formastērpi, kā minēts, izskatās kā tikko uzģērbti. Šādi pat izskatās arī karavīru ekipējums (uzkabes, ķiveres, marķējumi, ieroči utt.).

Tiek arī uzsvērts, ka dzeltenā krāsa marķējoties izmantota uzkrītošā daudzumā, kā to parasti nedara Ukrainas spēki.

Visai neticama liekas arī situācija, kurā kaujas laikā (spriežot pēc dzirdamās apšaudes) šāda diversantu grupa tērētu laiku, filmējoties pilnā augumā, ar kameras/viedtālruņa operatoru pie namu durvīm.