Pasaulē
2023. gada 6. februāris, 12:29

VIDEO: okupanti Bahmutā no ukraiņu drona nesekmīgi cenšas paslēpties zem koka

Jauns.lv

Ukrainas aizstāvji soctīklos publicējuši video no Bahmutas, kurā viņi ar dronu nomet spridzekļus uz krievu okupantiem. Iebrucēji mēģināja patverties zem koka, tomēr tas viņiem nelīdzēja.

Divi krievu iebrucēji Doneckas apgabala Bahmutas rajonā nolēma paslēpties no Ukrainas militārpersonu drona zem koka. Tomēr Ukrainas bruņoto spēku kontrolētais bezpilota lidaparāts viņus atrada arī tur.

Par to savā "Telegram" kanālā paziņojis Kijivas spēku un aizsardzības grupas komandieris ģenerālleitnants Aleksandrs Pavļuks.

foto: Ekrānuzņēmums
Vairāku okupantu dzīves aprāvās Bahmutas apgabalā zem kāda koka.

"Pie Bahmutas divi krievi nolēma paslēpties no 30. specializētās motorbrigādes drona zem koka. Tas nelīdzēja," viņš norādīja.

Video redzams, ka pie zemes pieplakuši guļ vairāki krievu iebrucēji, tikmēr ukraiņi ar dronu met spirdzekļus uz okupantu pozīcijām. Pēc pirmā sprādziena daži no okupantiem sāk rāpot prom, bet citi paliek patverties zem koka. Pēcāk ukraiņi nomet vēl vienu spridzekli, kas paretina Ukrainā iebrukušo agresoru skaitu.

Okupanti cenšas virzīties uz priekšu Kupjanska, Limanska, Bahmutas, Avdijivkas un Novopavlovskas virzienos. Cīņu laikā Bahmutas pilsētas apgabalā ir pilnīgs koordinācijas un mijiedarbības trūkums starp Krievijas Federācijas karaspēku.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas, 6. februāra rītam sasnieguši 132 160 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 870 iebrucēji.