foto: NASA/Uland Wong/SWNS
NASA rada Mēnesi uz planētas Zeme
Pasaulē
2023. gada 2. februāris, 18:49

NASA rada Mēnesi uz planētas Zeme

Jauns.lv

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) ir izveidojusi Mēnesi uz planētas Zeme, lai astronautiem tepat uz Zemes būtu iespēja saprast, kādi apstākļi ir uz Mēness.

NASA ir atklājusi jaunu laboratoriju ar īpaši reālistisku apgaismojumu un reljefu, kas precīzi simulē tādus apstākļus kā uz Mēness.

Mēness ainavas izmēģinājumu stacijas, kas atrodas pētniecības centrā Kalifornijas Silīcija ielejā, izmanto, lai izpētītu, cik labi zinātniskie instrumenti, roboti un cilvēki, varētu tikt galā ar apstākļiem 238 855 jūdzes virs Zemes.

Spilgtas, jaudīgas gaismas imitē Saules gaismas leņķa starus, kā ari izveidotie Mēness putekļi ir pārsteidzoši precīzi. NASA apgalvo, ka dažas daļiņas ir rūpīgi veidotas ar rokām.

NASA satriecošās bildes no kosmosa

NASA jaunais 10 miljardus dolāru vērtais kosmosa teleskops ir ieguvis satriecošus "zvaigžņu bērnudārza" un "kosmiskās dejas" attēlus.

gallery icon

Visu šo smago darbu varētu kritizēt sazvērestības teoriju piekritēji. Viņi jau sen apgalvo, ka Apollo 11 izkāpšana uz Mēness 70. gados nekad nav notikusi un patiesībā tas ir nofilmēts Amerikā.