foto: Shutterstock
Piesēja pie krēsla, lai savaldītu: kāda itāliete apsūdzēta neadekvātā uzvedībā lidojumā no Abū Dabī
Sieviete, kura ceļoja ar aviokompānijas "Vistara" reisu no Abū Dabī, pirmdien tika aizturēta Mumbajā un vēlāk atbrīvota pret policijas drošības naudu.
Pasaulē
2023. gada 31. janvāris, 18:49

Piesēja pie krēsla, lai savaldītu: kāda itāliete apsūdzēta neadekvātā uzvedībā lidojumā no Abū Dabī

Jauns.lv

Indijas aviokompānijas apkalpe lidojuma laikā piesējusi pie savas sēdvietas itālieti pēc tam, kad viņa it kā iesitusi vienam darbiniekam un uzspļāvusi otram, vēsta BBC.

Sieviete, kura ceļoja ar aviokompānijas "Vistara" reisu no Abū Dabī, pirmdien tika aizturēta Mumbajā un vēlāk atbrīvota pret drošības naudu.

Viņas advokāts pārmetumus noliedzis, sakot, ka tas ir "melīgs stāsts".

Taču "Vistara" sacīja, ka tās darbiniekiem sievieti nācies savaldīt par "nepārtrauktu nevaldāmu rīcību un vardarbīgu uzvedību".

Laikraksts "The Times of India" ziņoja, ka kāds "Vistara" darbinieks policijas sūdzībā apgalvojis, ka pasažieris viņam iesitis un uzspļāvis kolēģim.

Sūdzībā teikts, ka apkalpes locekle iebildusi pēc tam, kad sieviete pametusi savu ekonomikas klases sēdekli, lai sēdētu biznesa klasē.

Sūdzībā sieviete apsūdzēta arī par "lidmašīnas piegružošanu".

"Vistara" paziņojumā teikts, ka lidojuma kapteinis "izsniedzis brīdinājuma kartīti un pieņēmis lēmumu savaldīt klientu" viņas uzvedības dēļ.

Sievietes advokāts Prabhakars Tripati BBC pastāstīja, ka viņai atvēlētajā vietā esot bijis "neērti" un "pieprasīts, lai viņu pārceļ uz brīvu vietu" un tas izraisījis "nesaskaņas" ar apkalpi. Viņš sacīja, ka turbulences dēļ viņai arī it kā neesot ļauts izmantot tualetes telpas.

"Vēlāk viņai tika ļauts doties uz tualeti, bet atgriežoties viņa tika piesieta," sacīja Tripati. Viņš arī noliedza mediju ziņojumus, kuros citēti policijas darbinieki, kas apgalvo, ka sieviete bijusi alkohola reibumā.

Rūpīgas aviopasažieru pārkāpumu pārbaudes Indijā pieaugušas pēc tam, kad janvārī tika aizturēts vīrietis par it kā urinēšanu uz pasažieres - incidents izraisījis kritiku par to, kā aviokompānija "Air India" tikusi galā ar incidentu.

Kopš tā laika tiek ziņots par vairākiem iespējamiem nesavaldīgas rīcības gadījumiem citos Indijas reisos.