Vatikāns izmeklē baumas par "seksa ballīti" Ņūkāslas katedrālē
foto: Karin Bareman / Alamy/ Vida Press
Svētās Marijas katedrāle Ņūkāstlā
Pasaulē

Vatikāns izmeklē baumas par "seksa ballīti" Ņūkāslas katedrālē

Jauns.lv

Izmeklējot apstākļus, kas saistīti ar Roberta Bērnsa atkāpšanos no Heksemas un Ņūkāslas bīskapa amata, katoļu baznīca izskata arī apgalvojumus, ka viens no priesteriem aicinājis dievlūdzējus uz "privātu seksa ballīti" savā miteklī.

Vatikāns izmeklē baumas par "seksa ballīti" Ņūkāsl...

Tiek ziņots, ka vairāki cilvēki ir sūdzējušies, ka Svētās Marijas katedrāles prāvests tēvs Maikls Makojs aicinājis viņus apmeklēt ballīti laikā, kad Covid-19 dēļ pandēmijas dēļ nebija atļauta pulcēšanās.

Anonīms avots diecēzē laikrakstam "Sunday Times" pastāstījis: "Pēc tam, kad tika atklāta informācija par seksa ballīti, kas notiek priesteru dzīvojamās telpās Ņūkāslas katedrālē, diecēzē ir iesniegtas vairākas sūdzības."

Zināms, ka 57 gadus vecais tēvs Makojs izdarīja pašnāvību 2021. gada aprīlī, četras dienas pēc tam, kad uzzināja, ka Nortumbrijas policijā pret viņu sākta izmeklēšana par seksuālu vardarbību pret bērniem.

Bīskaps Bērnss viņu bija iecēlis amatā 2019. gadā.

Lai gan nav nekādu aizdomu, ka arī Bērnss būtu piedalījies ballītē, viņš pērnā gada decembrī atkāpās no bīskapa amata, paziņojot dievlūdzējiem, ka viņa amats "ir kļuvis par pārāk lielu slogu".

"Sunday Times" iegūtajā vēstulē Liverpūles arhibīskaps Malkolms Makmahons, kurš vada Ņūkāslas diecēzi līdz brīdim, kad tiks iecelts Bērnsa pēctecis, sacīja, ka Romas pāvesta padomnieki viņam ir lūguši sagatavot "padziļinātu ziņojumu par notikumiem, kas noveduši pie bīskapa Bērnsa atkāpšanās”.