foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas ĀM pārstāve norej Latviju par vēlmi panākt Krievijas sakāvi Ukrainā
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Pasaulē
2023. gada 11. janvāris, 17:02

Krievijas ĀM pārstāve norej Latviju par vēlmi panākt Krievijas sakāvi Ukrainā

Jauns.lv

Latvijas Ārlietu ministrijas ziņojums, kurā “Krievijas sakāve” tiek paziņota kā viena no Latvijas politikas interesēm, ir “stāsts par necilvēcīgu stulbumu”, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

"Latvijas stratēģiskajās interesēs ir panākt Krievijas sakāvi karā pret Ukrainu un Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanu tās starptautiski atzītajās robežās," teikts Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ikgadējā valsts ārpolitikas ziņojumā.

“Manuprāt, tas ir kaut kāds slimīgs stulbums, nespēja rēķināt pat ne divus gājienus uz priekšu, nespēja aprēķināt situāciju, kurā atrodas,” viņa paziņoja radiostacijai “Sputnik”.

Baltijas valstu politiķi “paši nesaprot, ko runā”. “Jo šis nav stāsts par kranci, nav stāsts par ziloni, tas ir stāsts par necilvēcīgu stulbumu un nespēju ne tik, cik saskaitīt viens plus viens, bet viens plus nulle,” viņa sacīja.

Vienlaikus viņa piedraudēja Igaunijai ar atbildes soļiem sakarā ar Igaunijas prasību samazināt Krievijas diplomātu skaitu valstī. “Igaunijas varas iestādēm ir jāsaprot, ka jebkādas viņu naidīgās darbības nepaliks bez atbildes. Mums sen nav noslēpums, ka Igaunija ir viena no Krievijai visnaidīgākajām valstīm. Šeit rusofobija ir pacelta oficiālās doktrīnas rangā. Vienlaikus gribas, domājams, kārtējo reizi izpatikt saviem kuratoriem okeāna otrajā pusē,” viņa sacīja.

Cilvēki ar ziedojumiem piepilda autobusu, kas dosies ceļā uz Ukrainu

Nākamā gada sākumā uz Kijivu dosies vēl desmit "Mercedes-Benz" markas Rīgas domes ziedotie SIA "Rīgas satiksme" autobusi. Šos autobusus ...

gallery icon

Igaunija pieprasīja, lai Krievijas vēstniecības diplomātu skaits līdz 1. februārim tiktu samazināts līdz 8, bet administratīvā, tehniskā un apkalpojošā personāla skaits līdz 15, lai sasniegtu paritāti ar Igaunijas vēstniecības personālu Krievijā. “Ņemot vērā, ka Krievijas vēstniecības personāls agresīva kara apstākļos nenodarbojas ar Igaunijas un Krievijas attiecību attīstību, mēs uzskatām, ka pašreizējais Krievijas pārstāvības izmērs nav attaisnots,” paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

FOTO: Ar emocionālu Katrīnas Gupalo koncertu atklāta labdarības akcija "Ziemassvētku ekspresis: Latvija-Ukraina"

Vakar, 15.decembrī, biedrības "Tavi draugi" telpās Rīgā, Ventspils ielā 50, ar emocionālu solistes un pianistes Katrīnas Gupalo solokoncertu tika atklāta ...

gallery icon

Rīgas krievu prese ar Krievijas gāzi un bez Ukrainas

Rīgā iznākošie krievu nedēļas laikraksti, kuri “maskējas” ar Maskavas populāru avīžu “galviņām” lasošajai publikai cenšas iebarot Kremlim izdevīgus naratīvus, pārpublicējot ...

gallery icon


 

Brīvprātīgie no citām Ukrainas vietām palīdz atjaunot okupantu izpostīto Irpiņu. 2022. gada rudens

gallery icon