foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
"Vagner" kaujinieki publiski lamā Krievijas armijas Ģenerālštāba priekšnieku
Putina "pavārs" Prigožins
Pasaulē
2022. gada 29. decembris, 06:39

"Vagner" kaujinieki publiski lamā Krievijas armijas Ģenerālštāba priekšnieku

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina "pavāra" Jevgeņija Prigožina vadītie "Vagner" kaujinieki sākuši publiski lamāt Krievijas armijas Ģenerālštāba priekšnieku.

Internetā nesen parādījies video, kurā “Vagner” kaujinieki ar lamām uzrunā Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu par apgādes problēmām Ukrainas frontē pie Bahmutas.

“Ģenerālštāba priekšniekam: tu esi p****s [geja rupjš apzīmējums] un sa***ts [rupjš dzimumattiecību apzīmējums] vells. Mums nav, ar ko karot, mums nav šāviņu. Tur puiši par mums mirst, bet mēs te sēžam, bļ**, nepalīdzam. Mums ir vajadzīgi šāviņi, mēs gribam viņus visus sa*****. Mēs te pie Bahmutas karojam pret visu Ukrainas armiju. Kur tu esi, beidzot palīdzi mums. Nekā citādi tevi nevar nosaukt, bļ**. Kā tikai ar vienu vārdu — p****s”.

Prigožins vēlāk žurnālistiem apstiprināja video īstumu, kad viņi interesējās, vai tiešām Ģenerālštāba priekšnieku uzdrošinājās rupji lamāt viņa “vagnerieši” vai tomēr pārģērbti “ukraiņu nacionālisti”. Prigožins apgalvoja, ka Bahmutā apciemojis kaujiniekus un nevienu ukraiņu nacionālistu tur neatrada. Viņš pauda pārliecību, ka Bahmutu drīz ieņems, bet apgādes problēmas “risināsim un piespiedīsim risināt”.

Zelenskis apmeklē karavīrus Bahmutā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Doneckas apgabala Bahmutā apmeklējis mehanizētās brigādes priekšējās pozīcijas un pasniedzis karavīriem valsts apbalvojumus, pavēstīja prezidenta preses ...

gallery icon
1

Prigožins jau sen konfliktē ar Aizsardzības ministriju un atbalstīja Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu, kurš Krievijas armijas izgāšanās gadījumos vainoja armijas pavēlniecību. Kopš kara sākuma Prigožins ir kļuvis par vienu no visietekmīgākajām personām Krievijā, un gluži kā Kadirovs var atļauties tādus izteikumus vai izgājienus, kurus citi neuzdrošinās.