foto: Europa Press/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Traģisks skats Spānijā: no tilta upē iegāzies autobuss; seši mirušie
Spānijā no tilta upē iegāzies autobuss
Pasaulē
2022. gada 26. decembris, 22:21

Traģisks skats Spānijā: no tilta upē iegāzies autobuss; seši mirušie

Jauns.lv

Ziemassvētku vakarā Spānijas ziemeļrietumos no tilta upē iegāzies autobuss. Bojā gājuši seši cilvēki, ziņo "The Guardian".

Varas iestādes svētdien paziņoja, ka divi izdzīvojušie – autobusa vadītājs un pasažiere – izglābti no Leras upes Galisijā un nogādāti slimnīcā. Policija informē, ka alkohola un narkotiku tests vadītājam bijis negatīvs.

Pirmo izsaukumu ārkārtas dienesti saņēmuši no kāda garāmbraucoša autovadītāja, kurš bija pamanījis, ka uz tilta ir nopostīta daļa margu. Tumsā un stiprā lietus laikā zvanītājs nespēja upē ieraudzīt nevienu transportlīdzekli.

Drīz pēc tam tika saņemts zvans no kāda pasažiera, kurš atradās avarējušajā autobusā. Viņš pastāstīja, ka autobuss noslīdējis no ceļa un iegāzies upē, un strauji piepildās ar ūdeni. 

Glābēji steidzās uz notikuma vietu un cīnījās ar stiprām lietusgāzēm un spēcīgu straumi, lai piekļūtu autobusam. Glābšanas darbi tika apturēti pēc tam, kad autobuss bija pilnībā piesmēlies ar upes ūdeni.

Tiek uzskatīts, ka autobusā atradās astoņi cilvēki, ieskaitot šoferi. Autobusa maršruta pieturas ietvēra arī vietējo ieslodzījuma vietu, un tiek ziņots, ka vairāki pasažieri sestdien vēlu vakarā atgriezušies mājās pēc tam, kad bija apciemojuši tuviniekus, kuri atrodas ieslodzījumā.

Tēmas