Navaļnijs pastāsta, ka pie viņa izolatorā ievietots ieslodzītais ar lielām higiēnas problēmām
foto: REUTERS/SCANPIX
Apcietinātais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē

Navaļnijs pastāsta, ka pie viņa izolatorā ievietots ieslodzītais ar lielām higiēnas problēmām

Jauns.lv

Pie apcietinātā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija soda izolatorā ievietots "notiesātais, kuram ir lielas problēmas ar sadzīves higiēnu". Par to politiķis paziņoja sociālajos tīklos, vēsta "The Insider".

Navaļnijs pastāsta, ka pie viņa izolatorā ievietot...

"Protams, vislabāk cilvēkam sist ar steku pa gurniem un papēžiem. Ļoti sāpīgi un ļoti labi strādā. Manā kolonijā ar tiem, kas ar kaut ko ir neapmierināti, parasti tā arī rīkojas. Bet ko darīt ar tiem, kurus sist neļauj? Nu, vai pagaidām neļauj. Šim gadījumam krievu cietums arī izgudroja milzum daudz variantu.

Vienkāršākais ir turēt cilvēku izolatorā. Un, ja izolatrs pats par sevi viņu vairs "nelauž", tad var viņam kamerā iemest bomzi. Kas ar mani notika tagad. Cietuma žargonā to sauc par "velns". Bet mēs to sauksim korekti: notiesātais, kuram ir lielas problēmas ar sadzīves higiēnu.

Ja tu dzīvo izolatorā, un kāds cilvēks ir 24/7 no tevis rokas stiepiena attālumā, un jūs abi esat 24/7 vienu vai divus metrus no tualetes, bet tualete ir caurums grīdā, higiēnas uzturēšanai ir absolūti principiāla nozīme. Un šajā ziņā problemātiskais zeks momentāli padarīs jūsu dzīvi nepanesamu. Bet viss ir likumīgi. Par ko arī ziņo administrācija ar priecīgiem un laimīgiem smaidiem, atbildot uz manu sašutumu," rakstīja Navaļnijs.

Pie tam jaunais kameras biedrs, pēc opozicionāra teiktā, jau pats uzrakstījis pārveduma iesniegumu, taču kolonijas darbinieki atteikušies piešķirt viņam vietu citā kamerā. "Mani atsevišķi tracina dzīva cilvēka instrumentalizācija - pārvēršana par spiediena ieroci. Aktīvisti viņam piemeta asmeni, lai administrācijai būtu iegansts viņu iemest manā kamerā," paziņoja Navaļnijs.

Navaļnijs pastāstīja, ka viņam nācies pievērsties kameras biedra "pāraudzināšanai": "Draudu, kliedzienu un aicinājuma uz sirdsapziņu kombinācija likusi viņam mazgāt un tīrīt zobus. Iedevu viņam veļas pulveri, un viņš mazgāja drēbes. Tagad mazgājam rokas ar ziepēm vairākas reizes dienā. Un tā tālāk. Jūtos kā tāds dīvains audzinātājs bērnudārzā, kur bērnu vietā ir siltumtrasē dzīvojošie bezpajumtnieki."