Pasaulē
2022. gada 12. decembris, 11:49

Trīs sieviešu nošaušana kafejnīcā Romā šokē Itāliju; starp upuriem premjeres draudzene

Jauns.lv

Vīrietis, kurš atklāja uguni daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiu tikšanās laikā kafejnīcā Romas ziemeļos, nogalinājis trīs cilvēkus, tostarp Itālijas premjerministres Džordžijas Meloni draudzeni.

Aizdomās turētais 57 gadus vecais vīrietis vairākkārt strīdējies ar iedzīvotāju asociāciju, Itālijas "Rai News" pavēstīja kāds aculiecinieks, vēsta "The Guardian".

"Viņš ienāca telpā, aizvēra durvis un kliedza: "Es jūs visus nogalināšu" un tad sāka šaut," Itālijas ziņu aģentūra ANSA citēja citu aculiecinieku. Iedzīvotājiem izdevās vīrieti atbruņot pirms policijas ierašanās.

Apšaudē ievainoti vēl trīs cilvēki, no kuriem vismaz viens guvis smagus ievainojumus.

Vairākas stundas pēc apšaudes Meloni vietnē "Instagram" ievietoja, šķiet, nesen uzņemtu bildi, kurā viņa redzama līdzās Nikoletai Golisano, vienai no bojāgājušajām, norādot, ka viņa ir draudzene.

"Nav pareizi tā mirt," Meloni rakstīja par sievieti, kurai, pēc viņas teiktā, bijis vīrs un 10 gadus vecs bērns. "Nikoleta bija laimīga un skaista sarkanajā kleitā, ko pirms dažām nedēļām nopirka savai 50. dzimšanas dienas ballītei. Man viņa vienmēr būs skaista un laimīga."

Policija nav komentējusi apšaudes motīvu un nekas neliecinot, ka uzbrukums noticis politisku apsvērumu dēļ.