foto: Ekrānuzņēmums no twitter/@Savoir_net
Slavens šefpavārs starp aizdomās turamajiem Vācijas apvērsuma plānošanā
Šefpavārs Frenks Hepners, futbolists Dāvids Alaba ar šefpavāra meitu Šalimaru.
Pasaulē
2022. gada 9. decembris, 21:10

Slavens šefpavārs starp aizdomās turamajiem Vācijas apvērsuma plānošanā

Jauns.lv

Slavens gardēžu šefpavārs, kura meita ir Madrides "Real" futbolista Dāvida Alabas draudzene un bijušais policists, kura uzdevums bija aizsargāt ebreju kopienas no terora aktiem, ir vieni no jaunākajiem aizdomās turamajiem, kas ir saistīti ar izjaukto "reihsbirģera" Vācijas apvērsuma plānu, vēsta laikraksts "the Guardian".

Sīkāka informācija, kas atklājās pēc visu laiku lielākās nacionālās policijas operācijas pret labējo ekstrēmismu Vācijā, liecina, ka aizdomās turamie, iespējams, bija iepriekš informēti par reidiem, kuros 3000 policistu iebruka vairāk nekā 150 adresēs visā Vācijā, kā arī Austrijā un Itālijā un veica 23 arestus.

Līdz piektdienai aizdomās turamo skaits bija pieaudzis līdz 54, no kuriem 23 ir apcietinājumā un gaidāmi vēl citi aresti. Saskaņā ar Vācijas Federālās kriminālpolicijas biroja datiem, ieroči atrasti vairāk nekā 50 vietās, tostarp šautenes un munīcija. 

Grupa, ko iedvesmojusi "reihsbirģera" ideoloģija, ka mūsdienu Vācijas valsts ir neleģitīma, bija plānojusi iebrukt Reihstāga ēkā un arestēt parlamentāriešus pirms valdības gāšanas un 71 gadu vecā aristokrāta ielikšanu kā valsts galvu. 

Minhenes zvaigžņotais šefpavārs Frenks Hepners trešdien tika arestēts pieczvaigžņu viesnīcā Austrijas slēpošanas kūrortā Kicbīhelē, kur viņš strādāja.

Viņš esot bijis teroristu grupējuma militārās daļas komandieris, atbildīgs par jaunu dalībnieku vervēšana, ieroču un cita ekipējuma iegūšana, kā arī drošas komunikācijas un IT struktūras veidošanā.

Viņam bija arī uzdots vadīt ēdnīcu, kas būtu nodrošinājusi ēdināšanu tā sauktās “Jaunās vācu armijas” dalībniekiem. Austrijas laikraksts "Die Presse", atsaucoties uz izmeklētājiem, paziņoja, ka 62 gadus vecajam Hepneram bija jābūt arī Reusas prinča Heinriha XIII personīgajam pavāram pēc tam, kad viņš tiktu iecelts par valsts galvu.

Tajā teikts, ka Hepners nodrošināja grupai naudu, virtuves piederumus, dzīvojamo furgonu un avārijas ģeneratoru.

Hepnera 28 gadus vecā meita Šalimara ir attiecībās ar Alabu, profesionālu futbolistu, kurš spēlē Madrides "Real" un ir Austrijas izlases kapteinis. Pārim ir dēls, kurš dzimis 2019. gadā.

Alaba neatbildēja uz komentāru lūgumiem, ziņo Vācijas mediji, kuri mēģināja ar viņu sazināties.

Cita starpā, tiek apgalvots, ka grupas dalībnieks ir arī  bijušais policists, kura uzdevums savulaik bija aizsargāt ebreju kopienas no terora aktiem. Mihaels Fričs tika arestēts kopā ar savu partneri Melāniju Riteri netālu no Hannoveres Vācijas ziemeļos.

58 gadus vecais Fričs tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas 2020. gadā un vēlāk tika atlaists pēc tam, kad viņš piedalījās Covid-19 noliedzēju rīkotajos protestos. Vēlāk viņš kļuva par Covid-19 noliedzošās "Querdenker" kustības politiskās partijas "DieBasis" parlamenta kandidātu.

Joprojām nav pabeigts viņa atlaišanas apelācijas process. Galēji labējā partija "Alternative für Deutschland" piektdien, 9. novembrī, turpināja mēģināt distancēties no savas bijušās biedres Birgitas Malsakas-Vinkemanes, kas ir tiesnese, kura tika arestēta savā mājā Berlīnes rietumos, jo, iespējams, bija viena no galvenajām sazvērniecēm. Viņai pēc apvērsuma bija jābūt tieslietu ministrei.