Aculiecinieks nofilmējis, kā lavīna gāžas pār tūristiem Everestā. Dramatisks VIDEO
"Mēs atbrīvojām apmēram 82 cilvēkus no Everesta bāzes nometnes. Everestā ir 18 bojāgājušie, bet mēs novedām lejā tikai ievainotos. Cerams, ka vairāk nāves gadījumu nebūs," sacīja amatpersona.
Pasaulē

Aculiecinieks nofilmējis, kā lavīna gāžas pār tūristiem Everestā. Dramatisks VIDEO

Jauns.lv

(28.04 pl. 08:21 precizēts upuru skaits) Nofilmētajos kadros redzams, kā brīdi pēc zemestrīces grūdieniem Nepālā sniega un ledus lavīna veļas pār bāzes nometni Everestā. Video autors un viņa draugs palikuši dzīvi, tomēr zināms, ka 18 tūristi savas dzīvības zaudējuši.

Aculiecinieks nofilmējis, kā lavīna gāžas pār tūri...

Alpīnists no Vācijas Josts Kobušs sacīja, ka "sniega masa metās ar tādu spēku, it kā tas būtu kodolsprādziens,"  vēsta "Sky News".  Mirkli pēc tam, kad lavīna neapturami gāzās pār cilvēkiem un viņu teltīm, draugs Kobušam, kurš filmē, saka: "Turies pie manas jakas!" Vācieši ir izglābušies un nav guvuši nopietnus ievainojumus.

Jaunākā informācija otrdienas rītā liecina, ka upuru skaits Nepālas zemestrīcē strauji tuvojas pieciem tūkstošiem; oficiāli apstiprināta 4300 cilvēku nāve. Ievainoto skaits ir apmēram 7953. Patlaban Nepālā ierodas starptautiskas glābšanas komandas, kuras, izmantojot suņus, steidz pārmeklēt gruvešus, lai atbrīvotu izdzīvojušos.

Apmēram 100 cilvēki gājuši bojā kaimiņvalstīs, tostarp vismaz 67 Indijā un 20 Ķīnā.

Nepālā no gruvešiem velk ārā cilvēkus

Nepālu sestdien, 25. aprīlī satricinājusi 7,9 magnitūdu zemestrīce, kuras grūdieni bijuši jūtami visā valstī un lielā daļā Indijas un Bangladešas. ...

Tagad tas ir izpostīts. Vecās karaļa pils jeb Durbara laukums Katmandu

Vecās karaļa pils jeb Durbara laukums Katmandu, pirms postošās zemestrīces, kas piemeklēja Nepālu 2015. gada 25. aprīlī.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video