foto: AP/Scanpix
"Krievija visur atstāj nāvi." Izjumā, no kurienes aizgāja Krievijas armija, atklājas baisa aina
Oļegs Kotenko masu kapos Izjumā 2022. gada 15. septembrī.
Pasaulē
2022. gada 16. septembris, 12:16

"Krievija visur atstāj nāvi." Izjumā, no kurienes aizgāja Krievijas armija, atklājas baisa aina

Jauns.lv

Nesen atbrīvotajā pilsētā Harkivas apgabala Ijzumā atrasti masu apbedījumi ar vairāk nekā 440 kapiem. Tā paziņoja reģiona policijas izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Sergejs Bolvinovs. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tajā vaino Krievijas karaspēku.

Īpašos apstākļos pazudušo personu jautājumu komisārs Ukrainā Oļegs Kotenko paziņojis, ka šobrīd ir jāsaprot, kā gāja bojā cilvēki. Viņš uzskata, ka tā ir vardarbīga nāve un nāve no artilērijas šāvējiem.

"Es negribu to saukt par Buču. Šeit vairāk, teiksim tā, civilizēti apglabāti cilvēki. Esmu redzējis kapus un ļoti nelielus. Es negribu par to pat domāt, bet es domāju, ka tur ir arī bojāgājušie bērni," stāstīja Kotenko.

Viņš piebilda, ka rituālie dienesti nezināja, kas tie ir par cilvēkiem, taču viņi "norādīs, kurā vietā viņi šo līķi paņēmuši apbedīšanai".

Iepriekš Izjumas pilsētas padomes deputāts Maksims Streļņikovs paziņoja, ka Krievijas kontroles laikā pār pilsētu, tur bojā gājuši vismaz 1000 cilvēku.

Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka plašākai informācijai jāparādās piektdien, 16. septembrī.

"Izjumā - ukraiņu un ārzemju žurnālisti. Mēs gribam, lai pasaule zina, kas notiek patiesībā un pie kā noveda Krievijas okupācija. Buča, Mariupole, tagad diemžēl Ijzuma... Krievija visur atstāj nāvi. Un par to ir jāatbild. Pasaulei ir jāsauc Krievija pie reālas atbildības par šo karu. Darīsim visu lietas labā," paziņoja Zelenskis.