foto: REUTERS/SCANPIX
Ukraina apsūdz Krievijas karaspēku Enerhodaras apšaudīšanā
Vietējie iedzīvotāji pārbauda automašīnas, kuras Ukrainas un Krievijas konflikta laikā Krievijas kontrolētajā Enerhodaras pilsētā Zaporižjas apgabalā Ukrainā, 2022. gada 30. augustā iznīcināja nesenajā apšaudē.
Pasaulē
2022. gada 31. augusts, 14:10

Ukraina apsūdz Krievijas karaspēku Enerhodaras apšaudīšanā

Jauns.lv/LETA

Ukraina trešdien apsūdzējusi Krievijas karaspēku par Enerhodaras pilsētas apšaudīšanu, kur atrodas Zaporižjas atomelektrostacija (AES).

"Krievijas armija apšauda Enerhodaru," paziņoja Ņikopoles apgabala militārās administrācijas vadītājs Jevhens Jevtušenko.

"Šīs provokācijas ir bīstamas," viņš uzsvēra.

Viens no Krievijas karaspēka raidītajiem šāviņiem trāpīja ēkā, kur atrodas Enerhodaras pilsētas dome, vietnē "Telegram" paziņoja Enerhodaras mērs Dmitro Orlovs.

Uzbrukums Enerhodarai notika pāris stundas pēc tam, kad Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (IAEA) inspektori izbrauca no Kijivas uz Zaporižjas atomelektrostaciju, kas ir lielākā Eiropā.

"Pēc sešu mēnešu pūlēm mēs beidzot dodamies ceļā. IAEA ir ceļā uz Zaporižjes AES. Mums tur ir ļoti svarīgs uzdevums - strādāt un novērtēt reālo situāciju tur, iespēju robežās palīdzēt stabilizēt situāciju," paziņojis IAEA direktors Rafaels Grosi.

IAEA vadītājs piebilda, ka misija plāno AES pavadīt vairākas dienas, tostarp apspriesties ar personālu, un ziņot par brauciena rezultātiem. Organizācija arī plāno stacijā izveidot pastāvīgu klātbūtni, sacīja Grosi.