1dienas
19stundas
40minūtes
30sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Monako princis Alberts un princese Šarlēna bērnus kristī šikās dizainera drēbītēs. FOTO
Pāris apprecējās 2011.gadā pēc ilgstošas prinča Alberta vecpuisības. Nu abi svinēja savu dvīnīšu kristības.
Pasaulē

Monako princis Alberts un princese Šarlēna bērnus kristī šikās dizainera drēbītēs. FOTO

Jauns.lv

10.maija rītā, tērptus dizainera Diora modes nama šūdinātās drānās, kristīja Monako augstdzimušā pāra dvīņus - piecus mēnešus vecos puisēnu Žaku un meiteni Gabrielu. Princesei Šarlēnai (37) šie ir pirmie bērni, bet princim Albertam (56) ir arī divi ārlaulības bērni.

Monako princis Alberts un princese Šarlēna bērnus ...

Piecus mēnešus vecie bērni tika kristīti Monako baptisti baznīcā, bet svinības turpinājās vēlāk pilī. Pie baznīcas princi un princesi ar mazuļiem rokās sagaidīja daudzi simti cilvēki, kuri ar saviem viedtālruņiem centās iemūžināt karalisko ģimeni.

Mazuļu kristībās liels gods tika Kristāna Diora modes namam, kura tērpā bija saģērbusies ne tikai princese Šarlēna – arī dvīņi tika tērpti smalkajās drēbēs.

Pāris apprecējās 2011.gadā pēc ilgstošas prinča Alberta vecpuisības. Kad pērnā gada maijā izskanēja runas par Monako princeses grūtniecību, sākās minējumi – kas gan notiks, ja piedzims meitene, jo pēc Monako likumiem tiesības uz troni ir tikai vīriešiem. Tieši tāpēc Alberta tēvs Renjē III mainīja likumu, lai tronī varētu kāpt arī meitene. Tobrīd neviens vēl nezināja, ka piedzims dvīņi – gan zēns, gan meitene.

Dzīvojot vecpuisībā, princis Alberts paspēja „saražot” divus ārlaulības bērnus, bet nevienam no tiem nebūs tiesības mantot kroni, toties arī viņi saņems daļu tēva bagātību pēc Alberta nāves.

Monako prinča Alberta un princeses Šarlēnas dvīņu kristības

10.maija rītā, tērptus dizainera Diora drānās, kristīja Monako augstdzimušā pāra dvīņus - piecus mēnešus vecos puisēnu Žaku un meiteni Gabrielu. ...


Kasjauns.lv/Foto: AFP/EPA/LETA