foto: AP/Scanpix
“Būtu slikti, ja kaut kas notiktu...” Medvedevs kinofilmu gangsteru stilā draud Eiropas atomstacijām ar teroraktu
Dmitrijs Medvedevs, apmeklējot Toskas militāro garnizonu Orenburgas reģionā, Krievijā, skatās caur binokli. 2022. gada 5. augusts.
Pasaulē
2022. gada 12. augusts, 14:45

“Būtu slikti, ja kaut kas notiktu...” Medvedevs kinofilmu gangsteru stilā draud Eiropas atomstacijām ar teroraktu

Jauns.lv

Ar savām darbībām Ukrainā Krievija turpina izpelnīties ar vien plašāku starptautisko atzinību kā valsts, kura atbalsta terorismu. Lai arī oficiālajos paziņojumos Kremlis par to sašūt, sociālajos tīklos bravurīgais valstsvīrs Dmitrijs Medvedevs atkārtoti demonstrē, ka Krievija šīs apsūdzības pilnībā nopelna.

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ir bēdīgi slavens ar savu agresiju sociālajos tīklos.

Tur viņš regulāri un bieži vien rupji nolād visus, kuri uzdrošinās kritizēt Krievijas iekšpolitiku vai ārpolitiku.

Regulāra lamāšana no valstsvīra pienākas NATO, Eiropas Savienībai un, protams, Baltijas valstīm.

Taču kopš prezidenta amata atstāšanas Medvedevs ir iekārtojies par Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Lieki piebilst, ka vārdi, kuri izskan no šāda līmeņa valsts amatpersonas mutes, tomēr ir ar zināmu svaru.

Militārā slimnīca Zaporižjā, kur atgūstas ievainotie ukraiņu karavīri

gallery icon

Biedē ar mājienu par “negadījumiem” ES atomelektrostacijās

Kādā no nesenākām tirādēm Dmitrijs Medvedevs ķērās klāt saspringtajai situācijai ar Zaporižjes atomelektrostaciju (AES), kuru, kā zināms, jau kādu laiku Krievijas bruņotie spēki ir sagrābuši un izmanto Rietumu biedēšanai pēc labākajām radikāļu-teroristu tradīcijām.

Taču Medvedevs ir gājis soli tālāk un jau paguvis piedraudēt ar “negadījumiem” arī citās – Eiropas Savienības teritorijā esošās AES.

“Kijevas atsaldētie un viņu atbalstītāji no Rietumiem ir gatavi uzrīkot jaunu Černobiļu. Raķetes un lādiņi trāpa arvien tuvāk Zaporižjes AES reaktoram un radioaktīvo izotopu glabātuvei. Runā, ka apšauda Krievija. Tā ir acīmredzama 100% muldēšana pat stulbāko rusofobu acīs. Pat ANO tam netic. Runā, ka netīšām tā sanāk, ka neesot gribējuši [Ukrainas puse],” savā “Telegram” raksta Medvedevs.

“Ko gan te var pateikt... Nevajadzētu aizmirst, ka arī Eiropas Savienībā ir AES. Un Negadījumi arī tur ir iespējami,” nobeigumā piebilst Krievijas valstsvīrs.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad bijušais Krievijas līderis agresīvi klaigā Rietumu virzienā. Vēl nesen viņš draudēja arī Baltijas valstīm.

Iesākumā “piegriezt skābekli” saistībā ar neseno sankciju dēļ radušos saspīlējumu ap Kaļiņingradas apgabalu, bet vēl pirms tam – piedraudēja bijušajam Latvijas iekšlietu ministram Mārim Gulbim ar to, ka Krievija ar viņu izrēķināsies par tās virzienā veltītu kritiku medijos.