foto: ddp / Vida Press
Venecuēla un Kolumbija atjaunos diplomātiskās attiecības vēstnieku līmenī
Kolumbijas un Venacuēlas karogi uz sadrupušas sienas.
Pasaulē
2022. gada 29. jūlijs, 13:57

Venecuēla un Kolumbija atjaunos diplomātiskās attiecības vēstnieku līmenī

Jauns.lv/LETA

Venecuēla un Kolumbija atjaunos diplomātiskās attiecības vēstnieku līmenī, kad par Kolumbijas prezidentu ievēlētais kreisais politiķis Gustavo Petro 7. augustā stāsies valsts galvas amatā, ceturtdien pavēstīja abu kaimiņvalstu pārstāvji.

Attiecības abu valstu starpā tika sarautas 2019. gadā, kad Kolumbijas prezidents Ivans Duke attiecās atzīt Venecuēlas kolēģa Nikolasa Maduro pārvēlēšanu.

Duke tā vietā pauda atbalstu opozīcijas līderim Huanam Gvaido, kas sevi bija pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Kolumbija bija viena no aptuveni 60 pasaules valstīm, kas ieņēma šādu nostāju, noraidot opozīcijas boikotēto 2018. gada vēlēšanu iznākumu.

Venecuēlas ārlietu ministrs Karloss Farija uzņēma Kolumbijas ārlietu ministra amatam nominēto Alvaro Leivu Tačiras pavalsts galvaspilsētā Sankristobalā.

Abi diplomāti "pauda vēlmi panākt progresu darbā pie divpusējo attiecību pakāpeniskas normalizācijas, sākot ar 7.augustu, ieceļot vēstniekus, diplomātiskās un konsulārās amatpersonas", paziņojumā apliecināja Leiva.

Petro, kas kļūs par Kolumbijas pirmo kreiso prezidentu, kampaņas gaitā solīja, ka, stājoties amatā, atjaunos diplomātiskās attiecības ar Venecuēlu.