foto: EPA/Scanpix
Eirokomisāre: Ukrainā no ES jau atgriezušies 3 miljoni ukraiņu
ES iekšlietu komisāre Ilva Johansone.
Pasaulē
2022. gada 12. jūlijs, 07:41

Eirokomisāre: Ukrainā no ES jau atgriezušies 3 miljoni ukraiņu

Jauns.lv / LETA

Ukrainā no Eiropas Savienības (ES) jau ir atgriezušies 3 miljoni ukraiņu, kas bija atstājuši dzimteni pirmajos kara mēnešos, preses konferencē Prāgā paziņoja ES iekšlietu komisāre Ilva Johansone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēc mūsu datiem, Eiropas Savienībā iebraukuši 6,7 miljoni ukraiņu, bet apmēram 3 miljoni jau ir atgriezušies. Pieteikumu pagaidu aizsardzībai iesniedza 3,7 miljoni ukraiņu," sacīja Johansone.

Eirokomisāre piebilda, ka šie skaitļi nav pavisam precīzi, jo ukraiņi bieži iesnieguši pieteikumu vispirms vienā ES valstī, bet pēc tam - citā, vispār nav iesnieguši pieteikumu, vai aizbraukuši pēc pieteikuma iesniegšanas.

Ukrainas bēgļi Latvijā aktīvi iesaistās darba meklējumos

Ceturtdien, 9. jūnijā, no plkst.12.00 līdz 15.00 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1 notika otrā darba birža, kuru ...

gallery icon
30

"Tāpēc pašlaik ES teritorijā atrodas apmēram 3,2 līdz 3,7 miljoni ukraiņu," sacīja Johansone.

Viņa lēsa, ka vislielākais ukraiņu bēgļu skaits attiecībā pret uzņemošās valsts iedzīvotāju skaitu ieradās Čehijā. Otrajā vietā ir Polija, trešajā - Igaunija, ceturtajā - Lietuva, piektajā - Bulgārija, bet sestajā vietā - Latvija.

Ukrainas bēgļu nometne Meksikā. Viņi vēlas nokļūt ASV

Līdzās Meksikas ziemeļu robežai Tihuanā sapulcējušies aptuveni 1700 Ukrainas bēgļu, kas gaida iespēju iekļūt ASV.

gallery icon
22

Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūra "Frontex" jūnija beigās paziņoja, ka kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma Eiropas Savienībā iebraukuši vairāk nekā 6 miljoni Ukrainas pilsoņu. Tajā pašā laikā 3,1 miljoni ukraiņu izbraukuši no ES uz dzimteni.

Viņiem nācās pamest visu: Kongresu namā ierīkots Atbalsta centrs bēgļiem no Ukrainas

Rīgā, Kongresu namā atvērts atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, kur tiek sniegta iespējami pilnvērtīga palīdzība no Krievijas uzsāktā kara aizbēgušajiem ukraiņiem.

gallery icon
25