foto: Ekrānuzņēmums
Baidoties no valsts apvērsuma, Maskavā plāno apmācīt informatīvā kara "specnazu"
Krievijā arī uzsver, ka līdzīgas programmas jau sen tiek piedāvātas rietumos, kuri šajā ziņā "esot priekšā Krievijai", pauda Maskavas Valsts universitātes profesors, politologs Andrejs Manoilo.
Pasaulē
2022. gada 7. jūlijs, 06:14

Baidoties no valsts apvērsuma, Maskavā plāno apmācīt informatīvā kara "specnazu"

Jauns.lv

Varētu domāt, ka, lai nu kurai valstij, bet Krievijai jau nu gan pietiek cilvēkresursu dažādu informatīvo ļaunprātību realizēšanai digitālajā vidē un vispārējai propagandas izvēršanai. Taču nesen Maskavā izlemts šādai vajadzībai veidot jaunu studiju programmu.

Programmu, kuras mērķis ir apmācīt jaunus, daudzsološus speciālistus hibrīdkara, asimetriskā kara izvēršanai, plāno veidot Maskavas Valsts universitātē, informē Baltkrievijas un Krievijas mediji, tostarp portāls "47news".

Izglītības iestāde uzņemsies gatavot speciālistus, kuru pienākums pēcāk būs "pretoties mūsdienu informatīvajā karā un laikus identificēt, novērst valsts apvērsuma organizēšanu", apgalvots Krievijas un Baltkrievijas presē.

Lieki piebilst, ka par galvenajiem ienaidniekiem šajā karā Kremlis pozicionē "kolektīvos rietumus".

Sirdi plosoši kadri: okupanti bombardē ļaužu pilnu tirdzniecības centru Ukrainas pilsētā Kremenčukā

gallery icon
51

Ņemot vērā Krievijas iekšējās norises un vairākkārt prognozēto vai pieļauto režīma maiņu (kuru 24. februārī uzsāktā iebrukuma dēļ varētu realizēt Vladimiram Putinam nedraudzīgi spēki), interesanta ir piebilde par "krāsainajām revolūcijām" un "valsts apvērsuma mēģinājumiem", kurus abu valstu prese izceļ.

Maskavas Valsts universitātes profesors, politologs Andrejs Manoilo Baltkrievijas režīma kontrolētajam TV kanālam "Belarus-1" intervijā uzsvēra, ka šāda programma pavisam noteikti tiks realizēta, paturot prātā, ka Baltkrievijai ar Krieviju esot "viens un tas pats ienaidnieks".

"Krievija bez Baltkrievijas neizdzīvos, un Baltkrievija bez Krievijas - arī nē," intervijā pauda universitātes pārstāvis.

Krievijā arī uzsver, ka līdzīgas programmas jau sen tiek piedāvātas rietumos, kuri šajā ziņā "esot priekšā Krievijai".