foto: Ekrānuzņēmums
"Lielgabalu gaļu neapmāca." Podoļaks skaidro atšķirību starp Ukrainas un Krievijas militārpersonām
Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.
Pasaulē
2022. gada 19. jūnijs, 13:53

"Lielgabalu gaļu neapmāca." Podoļaks skaidro atšķirību starp Ukrainas un Krievijas militārpersonām

Jauns.lv

Krievijas Federācija savus karavīrus izmanto kā lielgabalu gaļu, lai karā sasniegtu vismaz kaut kādus rezultātus. Savukārt Ukraina augstu vērtē katra sava pilsoņa dzīvību, norādija Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Krievu propagandisti ir nobažījušies, ka Ukrainas aizstāvji pirms došanās uz fronti ārzemēs iziet apmācības. Tas tāpēc, ka Ukrainas valstij pilsoņa dzīvība ir augstākā vērtība. Krievijā mobilizētie nekur nemācās, viņus uzreiz kā lielgabalu gaļu nosūta uz fronti, lai satiktu nāvi,” raksta Podoļaks.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši aptuveni 33 600 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Krievija zaudējusi 1468 tankus, 3577 bruņutransportierus, 745 lielgabalus, 235 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 98 zenītartilērijas iekārtas, 216 lidmašīnas, 181 helikopteru, 598 bezpilota lidaparātus, 130 spārnotās raķetes, 2523 automobiļus un autocisternas, 14 kuģus un ātrlaivas un 55 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.