Pasaulē
2022. gada 26. maijs, 19:45

"Huligāni kaut kādi uznesuši." Putina smailē pacelts Ukrainas karogs

Jauns.lv / LETA

Kirgizstānā sākta izmeklēšana saistībā ar liecībām, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdā nosauktā kalna virsotnē pacelts Ukrainas karogs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā redzams video, ko tviterī publicējusi šī sociālā tīkla lietotāja "Alpīniste Ar Zaru", sniegota kalna virsotnē līdzās plāksnei ar uzrakstu "Putina smaile" plīvo Ukrainas karogs.

"Ja pasaulē eksistē P*tina smaile un Ukrainas karogs, tad to tikšanās ir neizbēgama. Huligāni kaut kādi uznesuši un izkāruši, nekādas nojausmas, kas tie tādi," teikts tvītā, ko noslēdz emocijzīme ar piemiegtu aci.

Kalna virsotnes augstums ir 4446 metri virs jūras līmeņa.

Galvaspilsētas Biškekas milicija pavēstīja, ka  sazinājusies ar diviem alpīnistiem, kas, pēc mežziņa teiktā, otrdienas vakarā devušies Putina smailes virzienā.

"Kad tika pratināti kā liecinieki, viņi paskaidroja, ka ieraudzījuši karogu pēc tam, kad bija uzkāpuši smailē, un nofilmējuši to ar telefonu," ziņu aģentūrai AFP sacīja milicijas preses sekretārs.

Tam, kurš izkāris karogu, var tikt piespriests naudassods par huligānismu, viņš piebilda.

Kā tviterī vēlāk pavēstīja "Alpīniste Ar Zaru", viņas ekspedīcijas partneri ceturtdien nopratinājusi milicija, bet piektdien uz pratināšanu jāierodas viņai pašai.

Cilvēki, kam uzdots karogu noņemt, sazinājušies ar viņu, lai noskaidrotu, kā šajā kalnā uzkāpt, viņa piebilda. 

Smaile pie Putina vārda tika 2011.gadā, kad Kirgizstānas attiecības Maskavu bija kļuvušas ciešākas. Pirms tam smailei nosaukuma nebija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās