foto: Ekrānuzņēmums
Sakāve pie Bilohorivkas okupantu armijai kļuvusi par katastrofu
Skats uz Severskijdoņecas upi, kur Ukrainas artilērija iznīcināja okupantu tehniku un karavīrus.
Pasaulē
2022. gada 16. maijs, 07:45

Sakāve pie Bilohorivkas okupantu armijai kļuvusi par katastrofu

Jauns.lv

Krievijas karaspēka zaudējumi, kas Luhanskas apgabalā mēģināja šķērsot Severskijdoņecu, kļuvuši par vieniem no vērienīgākajiem kopš kara sākuma. Tie Krievijas Federācijā rada katastrofas sajūtu, vēsta „News York Times”.

Pēc atklātos avotos balstītām aplēsēm, šajā Krievijai neveiksmīgajā operācijā nogalināti un ievainoti vairāk nekā 400 Krievijas militārpersonu.

Laikraksts norāda, ka 11. maijā Krievijas pavēlniecība nosūtījusi aptuveni 550 karavīrus no 41. vispārējo spēku un 74. motostrēlnieku brigādes,  ar mērķi pārcelties pāri Severskijdoņecas upei Luhanskas apgabala Bilohorivkas rajonā, lai ielenktu Ukrainas spēkus Rubižnes apkārtnē.

Satelītattēli rāda, ka Ukrainas artilērija sadragājusi vairākus Krievijas pontonu tiltus un iznīcinājusi daudz karaspēka un tehnikas.

Kara izpētes institūts norādīja, ka nogalināti vai ievainoti 485 Krievijas karavīri un iznīcinātas vairāk nekā 80 tehnikas vienības.

Kļūst arvien skaidrāks, raksta „New York Times”, ka katastrofas apzināšanās izlaužas Kremļa stingri kontrolētajā informatīvajā telpā. Tostarp arī tāpēc, ka par Krievijas izgāšanos kaujas laukā sāk izteikties arī prokrieviskie militārie blogeri. Daži no viņiem nav atturējušies apsūdzēt vadību nekompetencē un veltīt kritiku.

Ja Krievijas zaudējumu aprēķini Severskijdoņecā izrādīsies precīzi, tā būs viena no vērienīgākajām nāvējošajām cīņām visā karā, norāda laikraksts. Vienlaikus tas atgādināja par Krievijas Melnās jūras flotes flagmaņa "Moskva" nogrimšanu.

Jau ziņots, ka Luhanskas apgabalā Krievijas karaspēks gatavojas veikt divus lielas ofensīvus pret Severodoņecku un izlauzties uz "Lisičanska - Bahmuta" šoseju no Popasnajas un Bilohorivkas puses.