Pasaulē
2022. gada 13. maijs, 13:07

Liesmas Kalifornijā aprijušas bagātnieku villas. FOTO

Jauns.lv

Simtiem cilvēku Kalifornijā pēdējo dienu laikā bijuši spiesti evakuēties postošo meža ugunsgrēku dēļ. Liesmas līdz šim nopostījušas jau aptuveni 20 savrupnamus, bet citviet ASV sekas ir vēl traģiskākas.

Orindžas apgabalā kopš trešdienas liesmas skārušas jau 80 hektāru lielu teritoriju. Liels posts nodarīts arī apkaimēs, kurās atrodas vairāku miljonu dolāru vērtas savrupmājas.

Liesmas aprijušas greznus savrupnamus Kalifornijā

Simtiem cilvēku Kalifornijā pēdējo dienu laikā bijuši spiesti evakuēties postošo meža ugunsgrēku dēļ. Liesmas līdz šim nopostījušas jau aptuveni 20 ...

gallery icon
21

Evakuācijas rīkojumi kalnainajā reģionā radījuši satiksmes sastrēgumus. Kāds vietējais BBC pastāstījis, ka cilvēki ir izmisumā, raud un apskauj viens otru, cenšoties automašīnās sakrāmēt un glābt viņiem dārgāko iedzīvi. 

Tikmēr lielākais savvaļas ugunsgrēks ASV šobrīd plosās Ņūmeksikā, kur nodegušas jau aptuveni 170 mājas.

Meža ugunsgrēku sezona šogad ASV ir sākusies agri, un daļēji pie tā vainojams gadu desmitiem ilgais sausums. Visā ASV rietumdaļā un Kanādā ugunsdzēsēji gatavojas īpaši smagai sezonai. Eksperti saka, ka mitruma trūkums ziemā kopā ar siltāku temperatūru katru pavasari izraisa zemes ātrāku izžūšanu, padarot to jutīgāku pret ugunsgrēkiem.

Amatpersonas paziņojušas, ka ugunsgrēks piekrastē joprojām nav ierobežots, lai gan tiek prognozēts, ka vēji, kas nes liesmas arvien tālāk, drīzumā pierims.

Ar liesmām cīnās aptuveni 500 ugunsdzēsēju. Viens guvis ievainojumus un nogādāts slimnīcā.