foto: AFP/Scanpix
Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā nogalinātas deviņas militārpersonas
Militārajās mācības Sīrijā.
Pasaulē
2022. gada 27. aprīlis, 11:50

Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā nogalinātas deviņas militārpersonas

Jauns.lv / LETA

Izraēlas gaisa triecienos pie Damaskas trešdien nogalinātas deviņas militārpersonas, tostarp pieci Sīrijas karavīri, pavēstīja kara monitoringa organizācija, norādot, ka tas ir lielākais upuru skaits Izraēlas šogad Sīrijā veiktajos uzbrukumos.

Uzbrukuma mērķu vidū bijušas vairākas ar Irānas militāro klātbūtni saistītas pozīcijas, norādīja Lielbritānijā bāzētā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Nogalināti arī četri Irānas atbalstītas kaujinieku organizācijas locekļi, sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans. Nav zināms, kādas valsts vai valstu pilsoņi ir šie upuri.

Izraēlas triecieni bijuši vērsti pret piecām dažādām vietām.

Astoņi cilvēki ievainoti, norāda SOHR.

Sīrijas valdības mediji paziņoja, ka triecienos nogalināti četri karavīri.

"Ienaidnieks izraēlieši rītausmā veica gaisa triecienu, uzbrūkot vairākām pozīcijām pie Damaskas," vēsta ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz avotu armijā. "Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka ir nogalināti četri karavīri, trīs citi ievainoti, kā arī nodarīti materiāli postījumi."

Iepriekšējais trieciens pie Damaskas notika 14. aprīlī, un tajā nebija upuru, vēsta SANA.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011. gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.