foto: AP/ Scanpix
Navaļnijs aicina Rietumu līderus atklāt informācijas fronti pret Putinu
Ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē
2022. gada 14. aprīlis, 21:44

Navaļnijs aicina Rietumu līderus atklāt informācijas fronti pret Putinu

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kas šobrīd atrodas ieslodzījumā Vladimiras apgabala cietumā, aicinājis ASV prezidentu Džo Baidenu, Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu, Eiropas politiķus un IT lieluzņēmumu vadītājus "satriekt Putina propagandu, izmantojot sociālo tīklu iespējas".

Politiķis publicējis aicinājumu tviterī, norādot, ka sociālajiem tīkliem katru dienu Krievijas iedzīvotājiem vajag rādīt 200 miljonus reklāmas paziņojumu, lai šādā ceļā atklātu "informācijas fronti" pret Putinu.

"Patiesība un brīva informācija dod triecienus neprātīgajam Putina režīmam ne sliktāk kā [pārnēsājamās raķešu sistēmas] "Javelin"," skaidroja Navaļnijs, piebilstot, ka reklāmas izdevumi tīmeklī būs krietni mazāki par militārajiem izdevumiem.

Navaļnija komandas video par "Putina pili" tīmeklī skatīts 100 miljonus reižu. Šī nauda, kā norāda politiķis, būtu jātērē, lai reklamētu Krievijā nobloķētos neatkarīgos medijus.

"Tas ir fakts, ka vairumam Krievijas pilsoņu ir pilnīgi izkropļots priekšstats par to, kas notiek Ukrainā," uzsvēra Navaļnijs.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Ukraiņiem 2022. gada pavasaris jāpavada pazemē. Kā rit dzīve Harkivas metro

Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka bezjēdzīgo karu Ukrainā, valsts otrās lielākās pilsētas Harkivas metro sistēma ir kļuvusi par mājvietu ...

gallery icon
22